Ολοκληρώθηκε η παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου στο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, κατά το οποίο συζητήθηκαν μεταξύ άλλων θέματα όπως οι σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας, η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις, καθώς και η υγιής γήρανση καθ’ όλο τον κύκλο της ζωής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, πραγματοποιήθηκε επίσης ενημέρωση για την πρόοδο των εργασιών σε νομοθετικές προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το τρίτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα υγείας της Ε.Ε. για την περίοδο 2014-2020 και το πλαίσιο για τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου ο κ. Λυκουρέντζος είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον νέο Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα υγείας και προστασίας των καταναλωτών Τόνιο Μποργκ, τον επικεφαλής της Task Force για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, καθώς και με τους ομολόγους του υπουργούς Υγείας της Γαλλίας, της Σουηδίας, της Μάλτας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου.

Ο κ. Λυκουρέντζος, στην παρέμβασή του στο θέμα των σοβαρών διασυνοριακών απειλών κατά της υγείας, ανέφερε ότι «η προστασία της υγείας των Ευρωπαίων πολιτών είναι θέμα στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και επιθυμούμε να συνδράμουμε εποικοδομητικά στην ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή των συζητήσεων με στόχο την πληρέστερη θωράκιση της δημόσιας υγείας.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης