Δύο άνδρες από το Πακιστάν, ηλικίας 34 και 25 ετών, συνελήφθησαν χθες, ενώ αναζητείται ένας τρίτος 26χρονος, φερόμενος ως συνεργός στη δολοφονία που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2013 στις Πλαταιές Θηβών.

Έπειτα από πολύμηνη έρευνα, διαπιστώθηκε πως οι τρεις προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που κατηγορείται -πέραν του φόνου- για ληστείες και πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος υπερηλίκων ή μεσηλίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερα οι τρεις προαναφερόμενοι δράστες, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συστήσει τουλάχιστον από τον Φεβρουάριο του 2013 εγκληματική ομάδα η οποία διέθετε ιεραρχική δομή και συγκρότηση, με σκοπό τη διάπραξη ληστειών.

Αρχηγικό ρόλο φέρεται να είχε ο 26χρονος. Η επιλογή των στόχων τους γινόταν με βασικό κριτήριο οι ένοικοι των σπιτιών να είναι υπερήλικες ή μεσήλικες και να διαμένουν μόνοι τους, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι πιθανότητες αντίδρασης.
  
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί οι ακόλουθες εγκληματικές ενέργειες, τις οποίες διέπραξαν τα μέλη της σπείρας στις Πλαταιές Θηβών Βοιωτίας:

• Ανθρωποκτονία την 21/22-04-2013, έπειτα από διάπραξη ληστείας, σε βάρος 66χρονου στην οικία του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Ληστεία πρωινές ώρες της 12-04-2013, όπου αφού εισήλθαν σε οικία 50χρονου άσκησαν σε βάρος του σωματική βία και αφαίρεσαν χρυσαφικά, νομίσματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία και διάφορα προσωπικά του αντικείμενα.

• Επιπλέον, πρωινές ώρες της 24-02-2013, μέλη της σπείρας εισήλθαν σε οικία 95χρονου και εξερχόμενοι αυτής προκάλεσαν επικίνδυνες σωματικές βλάβες στον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη της, με αποτέλεσμα να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών.

Έπειτα από έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν επτά κινητά τηλέφωνα και πέντε κάρτες SIM .

Ως προς το ιστορικό της εξάρθρωσης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών εντόπισαν και προσήγαγαν τον 34χρονο και τον 25χρονο από το Μελισσοχώρι Βοιωτίας, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στερούνταν παντελώς νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Από την πρόοδο της έρευνας διαπιστώθηκε η εμπλοκή τους στις προαναφερόμενες εγκληματικές ενέργειες και επιπλέον προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της διάπραξης ληστειών και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πρωτοδικών Θηβών και σε βάρος τους εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή Θηβών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξετάζεται η συμμετοχή των μελών της εγκληματικής ομάδας και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες υποθέσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης