Νέα σεισμική επιφανειακή δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ξύπνησε σήμερα το πρωί (09.58) τους κατοίκους της Αμφίκλειας, της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδας ακόμη και της Αττικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 12 χιλιόμετρα βορειοδυτικά – δυτικά της Αταλάντης, 7 χλμ. νότια από τα Καμένα Βούρλα και 37 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τη Λαμία.

Το εστιακό βάθος του υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

O σεισμολόγος Άκης Τσελέντης μίλησε στο zougla.gr για τη νέα σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Αμφίκλειας του Νομού Φθιώτιδας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρο της δόνησης

Σύμφωνα με τους σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, μετά τον σεισμό των 4,3R ακολούθησαν τρεις μικρότερες δονήσεις κάτω των 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Σεργούλα

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στον Άγιο Χαράλαμπο

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΣΕΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

Πατήστε εδώ για να δείτε ζωντανά όλους τους σεισμογράφους της χώρας

Μέσω της ιστοσελίδας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών μπορείτε να ενημερώνεστε για τις επίσημες ανακοινώσεις όλων των ισχυρών σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο των 4 Ρίχτερ.

Επίσης, μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη της σεισμικότητας στην Ελλάδα και όλους τους σεισμούς που συμβαίνουν σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4,6R δυτικά της Αταλάντης, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014, 10:20

Γρίφος η Αμφίκλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2013, 07:34

Δύο σεισμοί 5,1 και 4,2 Ρίχτερ στην Αμφίκλεια, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 12:07

H γη τρέμει στη Φθιώτιδα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013, 19:38

Eπιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης