Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην Πάτρα, για την εξάρθρωση πολυμελούς κυκλώματος που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες από την Ολλανδία στην Ελλάδα, τις οποίες στη συνέχεια διακινούσε στην εγχώρια αγορά.

Ειδικότερα η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης της δράσης κυκλώματος διακίνησης σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών, ειδικότερα κοκαΐνης, που εισήγαγε κατά κύριο λόγο από την Δυτική Ευρώπη, κατάφερε μετά από εμπεριστατωμένες και συστηματικές έρευνες να ταυτοποιήσει τα μέλη της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την διερεύνηση της υπόθεσης, αποκαλύφθηκε η δράση τριών υπηκόων Αλβανίας, οι οποίοι κατεύθυναν 45χρονο Έλληνα οδηγό φορτηγού και συνεργάτη τους, στη σχεδίαση και εκτέλεση μεταφοράς και εισαγωγής στην Ελλάδα ποσότητας ναρκωτικών από την Ολλανδία.

Η επιχείρηση

Στις 23 Δεκεμβρίου στήθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος και τη συμμετοχή Λιμενικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίσθηκε, κατά την άφιξή του στο λιμάνι Πατρών, προερχόμενο από Ανκόνα Ιταλίας, φορτηγό όχημα στο οποίο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 9 περίπου κιλά κοκαΐνης.

Την συγκεκριμένη ποσότητα κοκαΐνης είχε παραλάβει ο 45χρονος, σε τοποθεσία κοντά στα σύνορα Βελγίου-Ολλανδίας, με τη βοήθεια 24χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος είχε μεταβεί εκεί για τον συντονισμό της παραλαβής και της μεταφοράς της κοκαΐνης.

Ταυτόχρονα με τη σύλληψη του 45χρονου στην Πάτρα, συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές των Αθηνών (Καλλιθέα, Ηλιούπολη, Παγκράτι) και τα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

• -8.975- γραμμάρια κοκαΐνης.
• -23- γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
• Δύο (2) περίστροφα
• Ενενήντα πέντε (95) φυσίγγια
• Το χρηματικό ποσό των -29.900- ευρώ
• Ένα (1) Φορτηγό αυτοκίνητο (τράκτορας)
• Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
• Ένδεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.
• Ένα (1) tablet.

Η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης ανέρχεται στο ποσόν του 400.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης