Σε φάση ριζικής αναδιοργάνωσης και αναβάθμισης των υπηρεσιών του βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο ΟΑΕΔ, με στόχο να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα ενίσχυσης της απασχόλησης. Αυτό τόνισε ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου που επισκέφθηκε χθες το βράδυ τα γραφεία στην Πάτρα, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό διευθυντή κ. Γιάννη Καρβέλη.

Ο κ. Αμπατζόγλου τόνισε ότι ο οργανισμός έρχεται σε επαφή με τους εργοδοτικούς φορείς, για να διαπιστώσει τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να λειτουργήσει ως μοχλός που θα φέρει σε επαφή τους δύο πόλους της προσφορά και της ζήτησης εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο αυτό, διαμορφώνει προγράμματα που ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της κάθε περιφέρειας.

Ανέφερε ως παράδειγμα τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η περιφερειακή διεύθυνση του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με τον ΟΛΠΑ για την δημιουργία σχολής επαγγελμάτων υποστήριξης της ναυτιλιακής βιομηχανίας, του γιότινγκ και της κρουαζιέρας. Όπως αποκάλυψε, η δημιουργία της σχολής έχει χρονικό ορίζοντα τον Οκτώβριο του 2015, αφού προηγηθούν επαφές με τις ναυτιλιακές εταιρίες, με στόχο να εξασφαλιστούν θέσεις απασχόλησης για τους απόφοιτους της σχολής αυτής.

Επιπλέον, ο οργανισμός μπαίνει και στην ψηφιακή εποχή, με πλήθος ηλεκτρονικών υπηρεσιών, οι οποίες εκτιμάται ότι θα απαλλάξουν τον ΟΑΕΔ από 4 εκ. επισκέψεις πολιτών το χρόνο. Με αυτό τον τρόπο, όπως τόνισε ο κ. Αμπατζόγλου, θα διευρυνθεί το περιθώριο αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού , ώστε να κάνει δουλειά ουσίας στο μέτωπο της ανεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης