Άμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου στην έκδοση διαταγμάτων παγκόσμιας εμβέλειας για παγοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του ιδίου των Ευθύμιου Μπουλούτα, Κυριάκου Μάγειρα, αλλά και της Marfin Investment Group Holdings SA, στην οποία προχώρησε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, τα διατάγματα αφορούν παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων των Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους 3,79 δισ. και για τον κ. Μάγειρα ύψους 1,5 δισ. Αφορούν επίσης αποκάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως επίσης και διατάγματα που απαγορεύουν στην MIG να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανέφερε τα εξής: «Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε τα «Ενδιάμεσα Διατάγματα» για παγοποίηση περιουσιακών στοιχείων χωρίς καμία ακρόαση των εναγομένων και τα διατάγματα αυτά δεν μπορούν να εκτελεσθούν εκτός Κύπρου.
Ήδη η συζήτηση για την ανάκληση των Διαταγμάτων έχει ορισθεί για τις 11 Ιουνίου 2013.

Και μόνον από τα ποσά που αναφέρονται στα Διατάγματα είναι προφανές ότι όλες αυτές οι ενέργειες που εκπορεύονται από την κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στερούνται σοβαρότητος.

Να σημειωθεί ότι για τις ανταγωγές αποζημίωσης που θα καταθέσουν οι ζημιωθέντες από αυτές τις καταχρηστικές και μονομερείς ενέργειες, η υπό εκκαθάριση κρατική ΛΑΪΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ έχει καταθέσει στο Δικαστήριο ως εγγύηση 200.000 Ευρώ!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανουδάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης