Μαζικά διακόπτει την παροχή ηλεκτροδότησης η ΔΕΗ στα νοικοκυριά της Ηλείας. Το φαινόμενο που εντείνεται τις τελευταίες ημέρες ώθησε σε νέες διαμαρτυρίες τα μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης Ηλείας.

Χθες το πρωί κάλεσε τους πολίτες που βρέθηκαν στη δύσκολη αυτή θέση, να δώσουν το δυναμικό παρών στα γραφεία της ΔΕΗ στον Πύργο. Εκεί μέλη της επιτροπής, μέλη κοινωνικών φορέων, πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία και στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τοπικά στελέχη της ΔΕΔΔΗΕ όπου προειδοποίησαν πως θα υπάρξουν σκληρές μορφές κινητοποιήσεων αν δεν αλλάξει στάση η εταιρία απέναντι στους οφειλέτες που βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση. Οι στιγμές έντασης δεν έλλειψαν και οι συγκεντρωμένοι απείλησαν πως θα υπάρξουν ακόμα σκληρότερες μορφές κινητοποιήσεων αν η εταιρία συνεχίσει την ίδια πρακτική σε βάρος οικονομικά αδύναμων πολιτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε το μέλος Επιτροπής Αλληλεγγύης Ηλείας Άγγελος Κολόσακας, «η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε γιατί ήδη έχει ξεκινήσει μια διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων για διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υλοποιώντας και συνεχίζοντας την εγκληματική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε μια περίοδο που η ελληνική οικογένεια έχει πια ματώσει, βάλθηκαν να βγάλουν υποτίθεται από το αδιέξοδο την ΔΕΗ, κόβοντας το ρεύμα στις ελληνικές οικογένειες. Ως Επιτροπή Αλληλεγγύης καλούμε όλους τους εργαζόμενους, με κεντρικό σύνθημα κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, κανένας μόνος του, πραγματικά να πάρουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες, έτσι ώστε μπαίνοντας και ο χειμώνας καμία λαϊκή οικογένεια, κανένα σπίτι, κανένας άνθρωπος να μην μείνει μόνος του».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας, Άγγελος Μπούζης, χαρακτήρισε από την πλευρά του την κατάσταση τραγική. «Εμείς στεκόμαστε αλληλέγγυοι και συμμετέχουμε στην Επιτροπή, σε όλους όσους έχουν αυτά τα προβλήματα, στην φτωχολογιά. Γιατί δεν φτάνει που έχουν ρίξει τα νοικοκυριά στην φτώχεια και την εξαθλίωση, τώρα πάνε να τους αφήσουν στα σκοτάδια να μην μπορεί να φτιάξει ούτε ένα τσάι. Είναι σκληρή και απάνθρωπη αυτή η κατάσταση. Και αν αυτά τα μέτρα δεν δείχνουν την ταξική διαχωριστική γραμμή που υπάρχει και δεν δείχνουν πως οι πολιτικές δυνάμεις αυτές εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, των πολυεθνικών, μεγάλων ομίλων, τι άλλο υπηρετούν; Δείχνει και μίσος απέναντι στην εργατική τάξη. Δεν φτάνει που δουλεύουμε και παράγουμε τον πλούτο και τον καρπώνονται, τώρα μας πετάνε και στο δρόμο. Δεν θα το επιτρέψουμε και θα το δηλώσουμε και μεθαύριο στην πανελλαδική συγκέντρωση που έχουμε.

Τέλος το μέλος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Θανάσης Βομπίρης, ανέφερε ότι «εμείς σαν Ομοσπονδία είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα λαϊκά στρώματα γενικά που τους κόβεται το ρεύμα. Θεωρούμε πως το ρεύμα είναι αγαθό και τα αγαθά παράγονται από τον λαό και πρέπει να το έχει να το χρησιμοποιεί. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες μεθαύριο να συμμετάσχουν στην πανελλαδική πανεργατική απεργία και να είναι στον σταθμό του ΟΣΕ στις 10 το πρωί με τα μηχανήματά τους, τα τρακτέρ τους και να κάνουμε πορεία μέσα στον Πύργο. Καλούμε κι εκείνους τους πονηρούληδες που μέχρι χθες έβγαιναν και το έπαιζαν «Δεν πληρώνω» και το έπαιζαν πως συμπαραστέκονταν στον πόνο του λαού και σήμερα έχουν κρυφτεί, καλούμε ακόμα κι αυτούς να βγουν μαζί μας στο δρόμο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Αλληλεγγύης επισκέφθηκαν την προϊσταμένη του καταστήματος της ΔΕΗ, Αλεξάνδρα Στεφανοπούλου, αλλά και τον υποδιευθυντή του τεχνικού τμήματος της ΔΕΔΔΗΕ, όπου έθεσαν τις απόψεις τους, ενώ σχολίασαν πως «δεν κόβεται ρεύμα από εφοπλιστή κεφαλαιοκράτη αλλά από τον συνταξιούχο και από οικογένειες που έχουν ματώσει. Να μπει διαχωριστική γραμμή στην ελληνική κοινωνία».

Όλοι οι φορείς απηύθυναν κάλεσμα για την μεγάλη πανεργατική απεργία της Πέμπτης, όπου θα δοθεί απάντηση όπως ανέφεραν στις πρακτικές της Κυβέρνησης μέσα από τις εφαρμογές των μνημονίων. Η κινητοποίηση έγινε παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που περιορίστηκαν σε διακριτικό ρόλο.

ΠΗΓΗ: ilialive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης