Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα στοιχεία δύο γυναικών που κατηγορούνται για απάτες σε βάρος πολιτών με το πρόσχημα εμπλοκής συγγενικού τους προσώπου σε τροχαίο ατύχημα.

Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, από την οποία το συνολικό όφελος και η ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη συλληφθείσα:

Α) ΛΑΤΟΥΣΑΚΗ Ειρήνη του Κωνσταντίνου και της Ευγενίας, γεννηθείσα στις 8-11-1974 στην Αθήνα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και για τη μη συλληφθείσα:

Β) (επ) KIOVREKIS (ον) STOYANKA του GEORGI και της MARIA, γεννηθείσα στις 25-8-1965 στη Βουλγαρία.

Η 42χρονη και οι συνεργοί της επιχείρησαν στις 3 Ιουνίου να εξαπατήσουν ηλικιωμένο στον Χολαργό, όταν μέλος της σπείρας τού τηλεφώνησε με απόκρυψη αριθμού και προσποιούμενη την κόρη του τον ενημέρωσε ότι ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα, στο οποίο -τάχα- σκοτώθηκε ένα παιδί.

Στη συνέχεια στο τηλέφωνο εμφανίστηκε άλλο μέλος, το οποίο προσποιούμενο τον αστυνομικό τού ζήτησε το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλυτώσει το δικαστήριο.

Το θύμα αρχικά πείστηκε και συμφώνησε να του παραδώσει μέρος του χρηματικού ποσού, ενώ στη συνέχεια αντιλήφθηκε την απάτη και ενημέρωσε το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, όπου αστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας έσπευσαν και την ακινητοποίησαν έξω από το σπίτι του θύματος.

Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, το τελευταίο τρίμηνο οι δράστες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων. Με τη μεθοδολογία που προαναφέρθηκε, ζητούσαν και λάμβαναν από τα θύματά τους χρηματικά ποσά για να παρακαμφθούν -τάχα- οι νόμιμες διαδικασίες. Ταυτόχρονα, με διάφορες δικαιολογίες, απέτρεπαν τα θύματα να κλείσουν το τηλέφωνο, έτσι ώστε να μην μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τα παιδιά τους.

Στην περίπτωση που τους έπειθαν, ένας από τους δράστες εμφανιζόταν συνήθως ως μεσάζων αστυνομικός και είτε μετέβαινε στα σπίτια τους για την παραλαβή των χρημάτων είτε, για να βεβαιωθεί ότι τα θύματα δεν επιτηρούνται από αστυνομικούς, άλλαζε συνεχώς το σημείο συνάντησης.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 13 περιπτώσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης