Στις εφορίες για έλεγχο και διευκρινίσεις θα κληθούν αυτήν την εβδομάδα περίπου 100.000 φορολογούμενοι, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, προσθέτοντας ότι παράλληλα θα ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά όσοι έχουν επιστροφή φόρου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεοχάρης έκανε γνωστό ότι επιπλέον 300.000 φορολογικές δηλώσεις ελέγχθηκαν την Κυριακή, ενώ είπε ότι θα γίνει άλλη μία εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κάλεσε, επίσης, όσους πολίτες έχουν τη δυνατότητα να δουν την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης ηλεκτρονικά να το πράξουν, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Όπως διευκρίνισε, τρεις δόσεις απολαμβάνουν οι φορολογούμενοι των οποίων η δήλωση ελέγχθηκε τον Ιούλιο, ενώ δύο θα έχουν αυτοί που ελέχθηκαν τον Αύγουστο και όσοι «εκκαθαριστούν» τώρα.

Ο κ. Θεοχάρης σημείωσε ότι την προηγούμενη χρονιά ελέγχονταν επιστροφές άνω των 1.500 ευρώ, προσθέτοντας ότι φέτος μπήκαν κριτήρια με τα οποία ελέγχονται περιπτώσεις που «έχουν ενδιαφέρον».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είπε ακόμη ότι το σύστημα θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 του μήνα, αλλά οι δηλώσεις που θα εκκαθαρίζονται θα είναι εκπρόθεσμες.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης