Τέσσερις φωτιές εκδηλώθηκαν σήμερα στην Πελοπόννησο, με την πρώτη να ξεσπά στον σκουπιδότοπο της Καραθώνας στην Αργολίδα στις 14.40 το μεσημέρι. Η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και στην περιοχή επιχειρούν για να τη θέσουν υπό έλεγχο 11 άνδρες της πυροσβεστικής με 4 οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα.

Ρίψεις νερού έκαναν για ώρες 2 αεροσκάφη πεζετέλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δεύτερη φωτιά εκδηλώθηκε στις 16.20 το μεσημέρι στη θέση Ξερόβουνα Ταϋγέτου στην Μεσσηνία και βρίσκεται πλέον σε ύφεση. Η πυρκαγιά -που πιθανότατα προκλήθηκε από κεραυνό- καίει σε δυσπρόσιτη βραχώδη περιοχή του Ταϋγέτου. Στο σημείο επιχειρούν 15 μέλη πεζοπόρου τμήματος της πυροσβεστικής, με την υποστήριξη 5 οχημάτων και 2 αεροσκαφών πεζετέλ που έκαναν ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου.

Η τρίτη φωτιά και η σοβαρότερη που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκδηλώθηκε στις 16.27 το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Πετρί και Αηδόνια στη Νεμέα Κορινθίας. Η φωτιά έλαβε πολύ γρήγορα διαστάσεις, καίει δασική έκταση με πουρνάρια κι εξελίσσεται πλησίον του χωριού Αηδόνια, χωρίς όμως να απειλεί άμεσα τον οικισμό.

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, με 14 οχήματα και 38 πυροσβέστες από πολλούς νομούς της Πελοποννήσου. Επιχειρούν επίσης 14 μέλη πεζοπόρου τμήματος της πυροσβεστικής με πέντε υδροφόρες των δήμων της περιοχής. Μέχρι να πέσει το σκοτάδι τέσσερα αεροσκάφη καναντέρ, δύο αεροσκάφη πεζετέλ και ένα ελικόπτερο έκαναν συνεχώς ρίψεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 18.45 το απόγευμα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στα Καρνεζέϊκα Αργολίδας, όπου η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων περιόρισε γρήγορα το πύρινο μέτωπο και η φωτιά βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης