Στην τριάδα των μεγαλύτερων ναρκεμπόρων της Ευρώπης συγκαταλέγεται ο Jovica Vukotic, ο οποίος συνελήφθη στην Αττάλεια προχθές. Αμέσως εστάλη «πακέτο» στο Βελιγράδι χωρίς η τουρκική αστυνομία να… πολυβασανίσει την υπόθεση. Ο «Εσκομπάρ των Βαλκανίων» συνελήφθη στη νότια Τουρκία όχι στη βάση του ερυθρού δελτίου της Ιντερπόλ που είχε εκδώσει η Ελλάδα για αυτόν, αλλά επειδή πιάστηκε με πλαστό διαβατήριο.

Η τουρκική αστυνομία αγνόησε επιδεικτικά το αίτημα της Ελλάδας για σύλληψή του και κατά συνέπεια για έκδοσή του στη χώρα μας και προτίμησε να τον στείλει στο Βελιγράδι. Ο ίδιος θα προτιμούσε να τον στείλουν πακέτο στο Μαυροβούνιο, αφού διαθέτει κι αυτή την υπηκοότητα, όπου και θεωρείται βαρώνος της τοπικής μαφίας που ελέγχει τη χώρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εσκομπαρ των Βαλκανίων στο εδώλιο σερβικού δικαστηρίου

Βίντεο από τη μεταγωγή του στο Βελιγράδι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο «Ιβάν», όπως αποκαλείται επίσης, είναι αυτός ο οποίος είχε αναπτύξει στην Ελλάδα ένα ευρύτατο δίκτυο διακίνησης κοκαϊνης. Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2017 ο 33χρονος Μάρτιν, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή του 136 κιλά κοκαϊνης. Μετά τη σύλληψη του Μάρτιν, ανηψιού του «Ιβάν», ως φαίνεται, τα «στόματα άνοιξαν», με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλέξει επαρκή στοιχεία για τον εγκέφαλο του κυκλώματος. Οι πληροφορίες αυτές οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη του Jovica Vukotic. 

Ο ανηψιός του 'Ιβάν', συνελήφθη τον περασμένο Δεκέμβριο από τις ελληνικές αρχές

​Το υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για αυτή την εμπλοκή και έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές του Βελιγραδίου, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν να τους αποσταλεί η δικογραφία του Jovica Vukotic ώστε να δικαστεί στη Σερβία και για αδικήματα που διέπραξε στην ΕλλάδαΤο υπουργείο Εξωτερικών είναι ενήμερο για αυτή την εμπλοκή και έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές του Βελιγραδίου, οι οποίες ούτε λίγο ούτε πολύ, ζήτησαν να τους αποσταλεί η δικογραφία του Jovica Vukotic ώστε να δικαστεί στη Σερβία και για αδικήματα που διέπραξε στην Ελλάδα. Ο «Ιβάν» είναι ευρύτατα γνωστός, ορισμένοι τον θεωρούν και κυρίαρχο στον υπόκοσμο της Σερβίας και του Μαυροβουνίου και δεν θα έκανε σε κανέναν εντύπωση εάν ελέγχει ένα μέρος του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών μέσω Κοσόβου, που ήταν και εξακολουθεί να είναι το απόλυτο επίκεντρο αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών με προορισμό τις μεγάλες αγορές της Ευρώπης. 

Για τον συγκεκριμένο ναρκέμπορα υπάρχει και μια άλλη σημαντική πληροφορία. Τον Αύγουστο που μας πέρασε δολοφονήθηκε ο δικηγόρος του, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε και δικηγόρος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Αν η πληροφορία αυτή ευσταθεί τότε αυτό σημαίνει ότι ο Jovica Vukotic έχει «υιοθετηθεί» από τα κυκλώματα του υποκόσμου που λειτούργησαν και γιγαντώθηκαν κατά την περίοδο του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία με δύο βασικά επίκεντρα.

Το ένα υπό την καθοδήγηση του περιβόητου Αρκάν που δολοφονήθηκε στο Ιντερκοντινενταλ του Βελιγραδίου από αντίπαλο παρακλάδι του σερβικού υποκόσμου (πολλοί στη σερβική πρωτεύουσα λένε κατόπιν εντολής των σερβικών μυστικών υπηρεσιών) και το άλλο υπό την καθοδήγηση του γιου του Μιλόσεβιτς, Μάρκο, και με βασικό χώρο δραστηριότητας τη βόρειο Σερβία.

Μετά τη σύλληψη, καταδίκη, φυλάκιση και θάνατο του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η οικογένειά του βρίσκεται υπό την προστασία των ρωσικών αρχών…

Η κρύπτη στο αυτοκίνητο και ο καταζητούμενος οδηγός

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται επίσης ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου που μετέφερε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Το όχημα είχε μια ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, όπου τοποθετούνταν μέχρι και 50 κιλά κοκαϊνης. Για τον συγκεκριμένο καταζητούμενο ισχύει διεθνές ένταλμα σύλληψης, ενώ ο ίδιος είχε φυλακιστεί στο παρελθόν στην Ιταλία, για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Η χλιδάτη ζωή του «Ιβάν» στην Ελλάδα

Ο 'Ιβάν', σε στιγμές διασκέδασης

Στην Ελλάδα ο «Ιβάν» διέμενε σε βίλες των νοτίων προαστίων, έκανε χλιδάτη ζωή και σύχναζε σε στέκια όπου υπήρχαν Σέρβοι.

Επιπλέον, σύχναζε από τις αρχές του 2017 σε γνωστά καταστήματα των νοτίων προαστίων καθώς και σε κλειστές λέσχες. Εκεί είχε την ευκαιρία να κάνει επαφές με γνωστά πρόσωπα, ενώ συστηνόταν ως επιχειρηματίας από τη Σερβία.

Μέσω των διασυνδέσεών του προέβαινε στη διακίνηση των τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών τόσο σε Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Zougla Newsroom

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης