Την Τετάρτη ο Διευθυντής του Γυμνασίου-Λυκείου του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης Νέων Αυλώνα (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) συνόδευσε τους τέσσερις επιτυχόντες του σχολείου στις φετινές Πανελλαδικές στο Προεδρικό Μέγαρο για ξενάγηση στους χώρους του Μεγάρου και ιδιωτική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια, μετά από πρόσκλησή του. 

Οι φοιτητές μας κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους και εκδόθηκε δελτίου Τύπου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ζωή σε ένα κατάστημα κράτησης κυλάει με αργούς ρυθμούς και η καθημερινότητα αποτελεί ρουτίνα – κάθε καινούρια μέρα ελάχιστα διαφέρει από την προηγούμενη. Σήμερα, όμως, έγινε κάτι διαφορετικό. Για τον πολύ κόσμο ήταν άλλη μία απλή μέρα της εβδομάδας. Για εμάς όμως ήταν η μέρα που επισκεφθήκαμε, μαζί με το δάσκαλό μας τον κ. Πέτρο Δαμιανό, το Προεδρικό Μέγαρο. Φτάνοντας εκεί πιστεύαμε ότι κάτι τέτοιο δεν επρόκειτο να γίνει. Ξεναγηθήκαμε για αρκετή ώρα στους χώρους του Μεγάρου, το οποίο είναι γεμάτο εικόνες «Ελλάδας» και μάθαμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για την ιστορία του, τα οποία δε γνωρίζαμε.

Περισσότερο, όμως, από οτιδήποτε άλλο εντυπωσιαστήκαμε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κύριο Κάρολο Παπούλια, τον οποίο συναντήσαμε για δεύτερη φορά, μετά την επίσκεψή του στο σχολείο μας την περασμένη άνοιξη. Ο κύριος Πρόεδρος μάς κέρδισε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας με το χαμόγελό του, το χιούμορ του. Μας έκανε να νιώσουμε άνετα, μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες από τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και το παρελθόν του και τις αγωνίες μας. Υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει τόσο με τις δυσκολίες που αφορούν στις σπουδές μας, όσο και για τα προβλήματα της στελέχωσης του σχολείου μας. Δυστυχώς, όπως την προηγούμενη σχολική χρονιά που οι καθηγητές μας ήρθαν το Δεκέμβριο, έτσι και φέτος οι τελειόφοιτοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν κανονικά τα μαθήματα καθώς λόγω έλλειψης καθηγητών το σχολείο υπολειτουργεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μας έδωσε συγχαρητήρια για την επιτυχία μας και για τις προσπάθειές μας να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή και μας αποχαιρέτισε εγκάρδια ευχόμενος ό,τι καλύτερο για εμάς. Φεύγοντας από εκεί εκμυστηρευτήκαμε στο δάσκαλό μας ότι καταλάβαμε πόσο σπουδαία ήταν αυτή η επίσκεψη και πόσο τυχεροί σταθήκαμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο αυτόν».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης