Ο ιστορικός Τύμβος των Σαλαμινομάχων και η ευρύτερη περιοχή της Κυνόσουρας, εξαιρέθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και η χθεσινή «είναι μεγάλη μέρα για τη Σαλαμίνα, την Ελλάδα και το Δυτικό Πολιτισμό.», αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του αντιπεριφερειάρχη Νήσων.

Πρόκειται για νίκη, τονίζεται, του αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέτρου, της Δημάρχου Σαλαμίνας Ισιδώρας Νάννου, της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Σαλαμίνας, των Συλλόγων (όπως ο Αιαντίς) και φίλων του νησιού, οι οποίοι με μακροχρόνιους αγώνες διεκδικούσαν την διάσωση του ιστορικού αυτού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρεται, υπήρξε συνάντηση των προαναφερθέντων με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιώρλα, παρουσία των νομικών του συμβούλων, στις 20 Οκτωβρίου 2015. Στη συνάντηση αυτή ο κ. Πιτσιώρλας παρουσίασε χάρτη στον οποίο η βόρεια πλευρά της Κυνόσουρας περιλαμβανόταν στην περιοχή που θα παραχωρείτο στους επενδυτές.

Από την πλευρά της επιτροπής του παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία τον προβλημάτισαν. Παραδόθηκαν επίσης έγγραφα και στοιχεία, «των οποίων δεν ήταν γνώστης» και τα οποία καταδεικνύουν χωρίς καμία αμφιβολία την πολιτιστική, ιστορική και αρχαιολογική σημασία της Κυνόσουρας. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, επιφυλάχτηκε να απαντήσει και διαβεβαίωσε ότι την επόμενη ημέρα, θα συγκαλούσε Συμβούλιο με την νομική του υπηρεσία, όπου μεταξύ άλλων θα συζητούσε για το συγκεκριμένο θέμα.

Χθες ο κ. Πιτσιώρλας, μετά το πέρας της συνεδρίασης που είχε, ανακοίνωσε στην επιτροπή ότι η Κυνόσουρα εξαιρείται της παραχώρησης. Στο δελτίο Τύπου, τέλος, εκφράζονται ευχαριστίες στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θ. Δρίτσα, ο οποίος, όπως αναφέρεται, έστειλε υπόμνημα στο ΤΑΙΠΕΔ και στήριζε τις θέσεις της επιτροπής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης