Το μυστήριο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η θάλασσα μετατράπηκε σε «υγρό τάφο» για τον άτυχο άντρα, του οποίου το πτώμα εκβράστηκε στην Αλμυρίδα Χανίων την Τέτάρτη, παραμένει εν μέρει άλυτο.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, Αντώνη Παπαδομανωλάκη, ο οποίος διενήργησε την νεκροψία – νεκροτομή, ο άτυχος άντρας ήταν περίπου 50 χρόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν έχουν διευκρινιστεί, καθώς το πτώμα βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε κατάσταση σαπουνοποίησης, αποτέλεσμα της δίμηνης έκθεσής του στο νερό.

Δύο βασικά στοιχεία που ανέκυψαν από την διαδικασία της νεκροψίας είναι ότι το πτώμα δεν έφερε κακώσεις που να υποδεικνύουν ανθρωποκτονία και ότι είχε καλή στοματική κατάσταση.

Το γεγονός αυτό από τη μια πλευρά φανερώνει στοιχεία της ταυτότητας του άτυχου άντρα, ότι δηλαδή ήταν πιθανότατα Ευρωπαίος και όχι μετανάστης και από την άλλη, ότι με βάση το οδοντόγραμμά του θα γίνει σύγκριση με στοιχεία από αγνοούμενους, που ενδεχομένως οδηγήσουν στην ταυτοποίησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, ο κ. Παπαδομανωλάκης ανέφερε ότι πιθανόν η αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός, όμως οι αλλοιώσεις στο σώμα του άντρα ήταν τέτοιες, που δεν μπορούσε να αποφανθεί με βεβαιότητα.

Με πληροφορίες από flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρέθηκε πτώμα σε θαλάσσια περιοχή των Χανίων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης