Της Άντζελας Πεΐτση

Σε ανοιχτό «κίνημα» εξελίσσεται το #fygete της Νέας Δημοκρατίας με τα μηνύματα που φτάνουν στην ηγεσία της γαλάζιας παράταξης να αναφέρουν πως η κοινωνία ασφυκτιά, δεν αντέχει και δε μπορεί να ανταπεξέλθει στα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του zougla.gr, μέσα στις επόμενες πολιτικές κινήσεις των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, είναι η ευρεία συσπείρωση γύρω από το «Φύγετε» και το ανοιχτό κάλεσμα προς όλους εκείνους που θέλουν να συστρατευτούν «για να φύγει η επικίνδυνη και χωρίς πρόγραμμα κυβέρνηση από τη διακυβέρνηση της χώρας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν. Κύκλοι της Συγγρού αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει αμετακίνητος στις αρχικές του θέσεις για «άνοιγμα στην κοινωνία και τους πολίτες» κάτι που εκ των πραγμάτων είναι η «εντολή» που πήρε από οπαδούς, φίλους και στελέχη της ΝΔ στις εσωκομματικές εκλογές κατά την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος: «Καμία σύμπραξη ή στήριξη των κυβερνητικών επιλογών».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε και ο ίδιος έχει δηλώσει και το δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση «καλύτερα πρόωρες εκλογές παρά οικουμενική κυβέρνηση». Σύμφωνα λοιπόν με τους αντιπολιτευτικούς σχεδιασμούς της Νέας Δημοκρατίας, όλα τα κορυφαία στελέχη της, με πρώτο τον ίδιο τον Πρόεδρος της, θα «οργώσουν» απ’ άκρη σ’ άκρη όλη τη χώρα, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για «τους επικίνδυνους κυβερνητικούς τακτικισμούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το «Φύγετε» να γίνει «απαίτηση» της κοινωνίας».

Όπως είπε κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο zougla.gr, η επαφή με την κοινωνία είναι καθημερινή. «Το άνοιγμα γίνεται πράξη, με κόπους και πειθώ. Με επιχειρήματα και πρόγραμμα. Όλοι γνωρίζουν πως σήμερα, η κυβέρνηση ακροβατεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. Φτάσαμε στο παρά πέντε για να μην πω στο “και πέντε”, και, δυστυχώς το μόνο που σχεδιάζει και αντιπροτείνει είναι φόροι. Καμία αναπτυξιακή προοπτική, γι’ αυτό και είναι αναξιόπιστη όχι μόνον στην κοινωνία αλλά και στο εξωτερικό».

Την ίδια στιγμή οι αντιπολιτευτικοί τόνοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα ανεβαίνουν όλο και περισσότερο σε όλα τα επίπεδα άσκησης πολιτικής. Τα πρώτα σκληρά δείγματα έχουν δοθεί ήδη μέσα στη Βουλή, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ και βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση να αποκαλύπτει, να στηλιτεύει και να στοχοποιεί οτιδήποτε «επικίνδυνο ή κρυφό», όπως αναφέρει σε κάθε ομιλία του, θέλει να περάσει η κυβέρνηση μέσα από τις δεκάδες τροπολογίες που καταθέτει ανά νομοσχέδιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντιπολιτευτική τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, αναφέρουν οι πηγές, θα κινηθεί σε δύο επίπεδα: Στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία.

Στη Συγγρού γνωρίζουν πως η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης, θα κινηθεί στην προσπάθεια να εμφανιστεί «ως διαπραγματευτική επιτυχία» η αποφυγή νομοθέτησης των αποκαλούμενων «ως προληπτικά μέτρα», που όμως όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος της γαλάζιας παράταξης, «πίσω από αυτή την επικοινωνιακή πολιτική της, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα αποκρύψει τα δυσβάσταχτα για τους Έλληνες φορολογικά και ασφαλιστικά μέτρα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης