Σε παράνομη δράση κυκλώματος παραπέμπουν τα όσα εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.

Αναγνώστης του zougla.gr καταγγέλλει πως το απόγευμα εκείνης της ημέρας είχε παρκάρει τη μοτοσικλέτα του στην πλατεία Συντάγματος και άμεσα επενέβη η Τροχαία, καθότι η στάθμευση κρίθηκε παράνομη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρις εδώ όλα μοιάζουν φυσιολογικά… Ωστόσο, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ειδοποιήθηκε ιδιωτική εταιρεία γερανών προκειμένου να σηκώσει τη μοτοσικλέτα καθώς κι άλλα οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο σημείο. Στην παράκληση των οδηγών να τους επιστραφούν τα οχήματα και να πληρώσουν το αντίστοιχο πρόστιμο, η απάντηση ήταν πως «πρέπει να ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία».

Παρόλο που εντός νομοθετικού πλαισίου όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να αιτιολογηθούν, το εξοργιστικό στοιχείο της υπόθεσης -για το οποίο δεν χωρά αμφιβολία πως πρέπει να διερευνηθεί- είναι πως η εταιρεία γερανών τούς χρέωσε 80 ευρώ (!) για τη φύλαξη -τάχα- των οχημάτων, ενώ σε συνεννόηση με αστυνομικούς -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- κόπηκε απόδειξη 3,60 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η μοτοσικλέτα παρέμεινε στον συγκεκριμένο χώρο για λιγότερο από μία ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταγγελία έχει ως εξής:

Το Σάββατο 07-05-2016 στην πλατεία Συντάγματος και περίπου ώρα 17:00-18:00, η Τροχαία Αττικής πήρε με γερανούς όλες τις σταθμευμένες μοτοσυκλέτες.

Εγώ και κάποιοι άλλοι μοτοσικλετιστές φτάσαμε την ώρα που οι μοτοσυκλέτες ήταν επάνω στο φορτηγό (ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ!) και τους παρακαλέσαμε να μας κατεβάσουν τις μοτοσυκλέτες και να πληρώσουμε απλά το πρόστιμο.

Μας είπαν ότι αυτό δε μπορεί να γίνει και ότι πρέπει να ακολουθηθεί όλη η νόμιμη διαδικασία (ένας αστυνόμος, ένας διοικητής της αστυνομίας και ένας ιδιώτης με το γερανό-και οι τρεις είπαν το ίδιο πράγμα).

Ύστερα από αυτό, πήγαμε στην Τροχαία Αττικής να πάρουμε υπηρεσιακό σημείωμα και με αυτό να πάμε στην αποθήκη να παραλάβουμε τις μοτοσυκλέτες.

Αφού πήραμε και το Υ.Σ. φτάσαμε στην αποθήκη της οποίας τα στοιχεία φαίνονται στην απόδειξη που επισυνάπτω.

Το ποσόν που πλήρωσε ο καθένας μας ήταν 80 ευρώ ενώ στην απόδειξη φαίνονται 3.60.

Μπροστά μας κάλεσε κάποιον αστυνόμο και του ανέφερε: «Έχω εδώ κάποιες αποδείξεις 3.60, ΟΚ;». Κατόπιν του έδωσε τα νούμερα των πινακίδων μας.

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Η απόδειξη:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης