Με την καταβολή εγγύησης 500.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο Μιχαήλ Ματαντός, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία και διακίνηση μαύρου χρήματος κατά τη διάρκεια συμφωνιών που αφορούσαν σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η απολογία του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας «Ferrostaal» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ενώ νωρίτερα οι συνήγοροί του, Αλ. Λυκουρέζος και Ν. Πατεράκης, κατέθεσαν στους ανακριτές, Γαβριήλ Μαλλή και Ι. Σταυρόπουλο, απολογητικό υπόμνημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εισαγγελική έρευνα, ο Μιχαήλ Ματαντός, κατόπιν εντολών Γερμανών στελεχών της «Ferrostaal», προέβαινε σε πληρωμές για τα υποβρύχια. Ο ίδιος πάντως φέρεται, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να αρνήθηκε τις κατηγορίες, υπογραμμίζοντας πως οι Γερμανοί επιχειρηματίες τού έδιναν εντολή για καταβολή συγκεκριμένων χρηματικών ποσών, χωρίς όμως να του κάνουν γνωστές τις πραγματικές αιτίες των πληρωμών αυτών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος δεν κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα αν και φέρεται να εισφέρει στοιχεία στην ανάκριση για διακίνηση χρήματος μέσω τραπεζικών εμβασμάτων, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο για την προμήθεια των υποβρυχίων. Επιπλέον, ο αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας «Ferrostaal» εμφανίζεται να αντικρούει τα όσα έχουν υποστηρίξει για τον ίδιο στις απολογίες τους ο Σωτήρης Εμμανουήλ, πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και ο Γιάννης Μπέλτσιος, πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, οι οποίοι έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Διαβάστε επίσης:
Tι ισχυρίστηκε στην απολογία του ο εφοπλιστής Ματαντός, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014, 17:54

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης