Νίκος Τσιαμτσίκας

Μια εικόνα μακριά από την αγχωμένη καθημερινότητα της πολύβουης Αθήνας της κρίσης, μια βόλτα σε ένα πλακόστρωτο στη σκιά της Ακρόπολης, μπορεί να σε κάνει έστω και για λίγο να ξεχάσεις και να ξεσκάσεις.

Οι τουρίστες σε ομάδες, περπατούν μέχρι το υπερσύγχρονο Μουσείο της Ακρόπολης κι από εκεί πίσω στο σημείο όπου περιμένει το διπλό λεωφορείο, τα παϊτόνια με τα λευκά άλογα, το τρενάκι (που προτιμούν ιδιαιτέρως τα παιδιά) και λίγο πιο κάτω στην πλατεία του Θησείου τα ποδήλατα, για μια βόλτα σε μια Αθήνα που καταφέρνει να συνδέσει το σύγχρονο κόσμο με τον υπέροχο πανανθρώπινο μύθο της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσικοί κάτω από τα πλατάνια, ομάδες παιδιών από σχολεία από ολόκληρη την Ελλάδα που έρχονται να γνωρίσουν από κοντά την Ακρόπολη και ανέμελοι τουρίστες κυρίως από Ιαπωνία, δίνουν χρώμα σε μια περιοχή του ιστορικού Κέντρου της Αθήνας που πραγματικά καταφέρνει να σε μαγέψει όποια στιγμή της ημέρας και να βρεθείς εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόσβαση είναι άνετη καθώς υπάρχει ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ «Ακρόπολη», στην οδό Μακρυγιάννη, ενώ η ανεμπόδιστη διαδρομή μέσα από τα πεύκα και τα πλατάνια προς το Ηρώδειο, έχει τον τρόπο να ασκεί και να ξεκουράζει ταυτόχρονα σώμα και πνεύμα.

Και να ξέρετε, η βόλτα αυτή είναι ακόμη πιο ευχάριστη στη δροσιά του απογεύματος και βέβαια, δεν ανήκει μόνο στους τουρίστες που επιδιώκουν να κάνουν ολόκληρη τη διαδρομή μέχρι το ναό του Θησέα μέσα από τους Ενοποιημένους αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Ο χώρος πέρα από τις περιπολίες της ΔΙΑΣ, αστυνομεύεται και από ποδηλάτες της δημοτικής αστυνομίας και είναι ίσως το πιο ασφαλές τουριστικό περιβάλλον στον κόσμο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης