Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά όσοι κινούνται στην πόλη με αναπηρικά αμαξίδια, άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και μητέρες με καροτσάκια ανέδειξε η δράση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή «Κάτω Κούμ- Καπί» από τον σύλλογο «Ορίζοντας» και μέλη του p-public στο πλαίσιο διημέρου εκδηλώσεων με αντικείμενο την προσβασιμότητα σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους που οργανώνει ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων.

Η σημερινή δράση αφορούσε μια κυκλική διαδρομή με αναπηρικά αμαξίδια και καροτσάκι μωρού μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά από τα εμπόδια της καθημερινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σταθμευμένα οχήματα σε μπάρες πρόσβασης, τεχνητά εμπόδια από ανθρώπινες παρεμβάσεις σε δημόσιο χώρο, υποδομές με προβλήματα ήταν οι εικόνες που βίωσαν οι συμμετέχοντες στη δράση.

«Στόχος της προσπάθειάς μας είναι να καταγράψουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη και να κινητοποιήσομε όλους τους αρμόδιους φορείς. Παράλληλα να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες στο να σέβονται τον δημόσιο κοινόχρηστο χώρο», δήλωσε η αρχιτέκτονας Ζωή Αντωνάκη.

Οι δράσεις της Κυριακής 11 Ιουνίου θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν μια συγκεκριμένη διαδρομή μαζί με τέσσερα διαφορετικά γκρουπ από άτομα με ειδικές ανάγκες, προκειμένου να κατανοήσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή τους κίνηση μέσα στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσει στις 12.30 η δράση: «Επιδιορθώνω την πόλη μου». Η δράση περιλαμβάνει διαδρομή κατά την οποία πολίτες με τη βοήθεια ενός συνεργείου του Δήμου Χανίων, διορθώνουν, προσθέτουν και εξωραΐζουν τυχόν κακοτεχνίες, φθορές και ελλείψεις στον δημόσιο χώρο της πόλης. Στο πλαίσιο του διημέρου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου στο παλιό λιμάνι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης