Είναι δυνατόν να εισπράττεις για αγαθά και υπηρεσίες που δεν προσφέρεις; Στην Ελλάδα του «χαρατσιού» και της «βροχής» φόρων γίνεται και αυτό!

Σύμφωνα με το iliaoikonomia, ο Δήμος Πύργου με την Δημοτική Επιχείρηση, την ΔΕΥΑΠ, σε μια παγκόσμια οικονομική πρωτοτυπία, ζητά να εισπράξει από 48.000 δημότες του, μέσω των λογαριασμών ύδρευσης, Τέλος Ερυμάνθου και μάλιστα αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου 2013 όταν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου γνωρίζουν ότι το έργο παροχής νερού δεν λειτούργησε τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο κλπ. και εν πάση περιπτώσει δεν λειτουργεί δύο και πλέον χρόνια μετά τα εγκαίνιά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους λογαριασμούς του Α’ τριμήνου 2013 που ήδη έλαβαν οι Δημότες του Δήμου Πύργου ή θα λάβουν τις επόμενες ημέρες, υπάρχει ένα επί πλέον Τέλος ενσωματωμένο που ονομάζεται ανταποδοτικό τέλος Ερυμάνθου.

Το ετήσιο χαράτσι είναι 44,28 ευρώ για κάθε διαμέρισμα, ακόμα και για γκαρσονιέρα, και ενσωματώνεται στους λογαριασμούς τριμήνου με ποσό 11,07 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ) κάθε τρίμηνο.

Κάθε λογικός άνθρωπος θα σκεπτόταν ότι για να επιβάλεις ένα Τέλος και μάλιστα ανταποδοτικό θα πρέπει να προσφέρεις αγαθό ή υπηρεσία προς τον χρήστη. Ουσιαστικά θα πρέπει να είναι υπόχρεος κάποιας δαπάνης που έγινε το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δηλαδή από 1 Ιανουαρίου 2013 έως 31 Μαρτίου 2013.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με το iliaoikonomia, δεν προσέφεραν καμία υπηρεσία ή αγαθό, στην συγκεκριμένη περίπτωση για το νερό από τον Ερύμανθο.

Το όλο έργο της ύδρευσης από τον Ερύμανθο, έχει αναλάβει να το λειτουργήσει ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος. Μέχρι σήμερα το έργο δεν λειτουργεί. Ο Σύνδεσμος δεν προσφέρει νερό στους Δήμους Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας. Συνεπώς δεν μπορεί να έχει εκδώσει κάποιο παραστατικό προς τους δύο Δήμους.

Οι Δημότες που έλαβαν τους λογαριασμούς βρίσκονται σε οργή και αγανάκτηση, διερωτώμενοι πώς είναι δυνατόν να πληρώνουν χαράτσι για υπηρεσίες που δεν τους παρέχονται…

Τα συμπεράσματα δικά σας!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης