«Απόβαση» στα Χανιά έκαναν σήμερα το πρωί περίπου 4.000 επισκέπτες που έφθασαν στο λιμάνι της Σούδας και στο παλιό λιμάνι της πόλης.

Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε προερχόμενο από το Κουσάντασι της Τουρκίας το «Navigator Of The Seas», που επισκέπτεται κάθε Παρασκευή τα Χανιά και σε αυτό το ταξίδι μεταφέρει 3.215 επιβάτες. Το πλοίο θα αναχωρήσει στις 15.00 για την Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το πρωί έριξε άγκυρα ανοικτά των Χανίων, έξω από το ενετικό λιμάνι της πόλης, το κρουαζιερόπλοιο «Azamara», προερχόμενο από το Ναύπλιο.

Στο κρουαζιερόπλοιο επέβαιναν 605 άτομα, τα οποία αποβιβάστηκαν στο ενετικό λιμάνι με τις ειδικές «λάντζες» του πλοίου. Το «Azamara» θα αποπλεύσει στις 18.00 για το Ισραήλ.

Από τα τέλη Απριλίου, οπότε και έφθασε στα Χανιά το πρώτο κρουαζιερόπλοιο, μέχρι και σήμερα έχουν επισκεφθεί την περιοχή περίπου 14.000 τουρίστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομική ανάσα για την τοπική οικονομία είναι σημαντική, καθώς υπολογίζεται ότι κατά μέσο όρο κάθε τουρίστας ξοδεύει 50 ευρώ, ενώ η συντριπτική πλειονότητα των επιβατών κρουαζιέρας επιλέγει να επισκεφθεί την παλιά πόλη.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης