Ποτάμι που βράζει η οργή και η αγανάκτηση όλου του κόσμου ενάντια στα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση έχοντας υπογράψει τις απαιτήσεις των δανειστών στο 3ο μνημόνιο.

Η πόλη της Χίου από το πρωί είχε νεκρώσει, με την αγορά να είναι κλειστή. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που άνοιξαν τις επιχειρήσεις τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλατεία Βουνακίου σύντομα μετατράπηκε σε ένα ανθρωπόμορφο ποτάμι, με δεκάδες φορείς να διαδηλώνουν ενάντια στα νέα μέτρα, συντασσόμενοι ή με το μπλοκ του Εργατικού Κέντρου και των υπόλοιπων φορέων ή με εκείνο του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς.

Στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο ΟΕΒΕ, οι συνταξιούχοι ναυτικοί και εκείνοι του Δημοσίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, το ΤΕΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ και οι δικηγόροι, το Σωματείο ΟΤΑ, η ΕΛΜΕ, η Πρωτοβουλία Πολιτών, η ΕΜΧ, ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων και το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ξεχωριστά οι μαστιχοπαραγωγοί έδωσαν το δικό τους στίγμα, διαδηλώνοντας κατά του ασφαλιστικού και της φορολόγησης, και υπέρ της διατήρησης της αναγκαστικότητας του συνεταιρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαδηλωτές αμέσως μετά την πλατεία κατευθύνθηκαν στα γραφεία των δύο βουλευτών του νησιού Α. Μιχαηλίδη και Ν. Μηταράκη, χτίζοντας συμβολικά τις εισόδους τους.

Πηγή: politischios.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης