Σκέπτεσαι να αρχίσεις δίαιτα; Αν έχεις φορτωθεί κάποια επιπλέον κιλά, που σε βαραίνουν ακόμα περισσότερο στη σκέψη πώς έρχεται καλοκαίρι, αν έχεις επανειλημμένα προσπαθήσει να χάσεις βάρος αλλά αποθαρρύνεσαι και σταματάς, αν η δίαιτα σου ξεκινά διαρκώς «από Δευτέρα» και τελειώνει… την Τρίτη, δοκίμασε έναν διαφορετικό τρόπο να αδυνατίσεις: Συντονίσου με τις φάσεις της Σελήνης.

Μα, τι σχέση μπορεί να έχει η Σελήνη με τη δίαιτα, ίσως να αναρωτηθείς. Κι όμως, αρκεί να αναλογιστείς πώς η έλξη της επηρεάζει τα νερά στον πλανήτη μας, δημιουργώντας το φαινόμενο της παλίρροιας. Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κατά 60%-70% από νερό (ένα ποσοστό που βέβαια μειώνεται όσο γερνάμε) και είναι επόμενο τα κύτταρά μας να δέχονται την επιρροή της. Όπως τη δέχονται και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, συμπεριλαμβανομένων των φυτών, που κι εκείνα περιέχουν τους χυμούς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι γνωστό και όλες οι στατιστικές συμφωνούν ότι τις μέρες της Πανσελήνου υπάρχει αύξηση επιθέσεων, εγκληματικών πράξεων, φόνων και αυτοκτονιών. Πολλοί από εμάς, ακόμα κι αν δεν γινόμαστε… λυκάνθρωποι, αισθανόμαστε κάπως περίεργα όχι μόνο τη νύχτα του γεμάτου φεγγαριού αλλά και μια-δυο μέρες πριν και μετά από αυτήν. Οι επιστήμονες δίνουν μια πιθανή εξήγηση ότι επειδή ο εγκέφαλός μας έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (70%), η σεληνιακή έλξη επηρεάζει τους εγκεφαλικούς νευρώνες και κατ’ επέκταση τη συμπεριφορά.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης