Η σεξουαλική ικανοποίηση αυξάνει την ψυχική ικανοποίηση του ατόμου για τη σχέση του καθώς και τη γενικότερη ευτυχία στη ζωή, και είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση στενών ερωτικών σχέσεων. Αλλά μια ικανοποιητική σεξουαλική ζωή είναι κάτι περισσότερο από τη συχνότητα της σεξουαλικής επαφής ή την επίτευξη οργασμού.

Υπάρχουν και κάποιες άλλες «πηγές» σεξουαλικής ικανοποίησης, σύμφωνα με την ψυχολόγο Madeleine Fugère:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ουκ εν τω πολλώ το ευ, αλλ’ εν τω ευ το πολύ»

Μπορεί να υποθέτετε διαισθητικά ότι τα άτομα με περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους θα έχουν επίσης πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή. Ωστόσο, για τα μακροχρόνια ζευγάρια (ειδικά για τους άνδρες), ο μεγαλύτερος αριθμός σεξουαλικών συντρόφων συνδέεται με λιγότερη σεξουαλική ικανοποίηση. Η μετάβαση από τον/την έναν/μία σύντροφο στον/στην επόμενο/η μπορεί να υποκινείται από την αναζήτηση μιας πιο ικανοποιητικής σεξουαλικής εμπειρίας ή, εναλλακτικά, η ύπαρξη πολλαπλών ερωτικών συντρόφων μπορεί να ανυψώσει τις προσδοκίες ενός ατόμου για την κάθε επόμενη «ικανοποιητική σεξουαλική συνεύρεση».

Ένα άλλο εκπληκτικό συμπέρασμα από αυτούς τους ερευνητές: τα ζευγάρια σε πιο μακροχρόνιες σχέσεις αναφέρουν μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση από τα ζευγάρια σε σχέσεις πιο σύντομης χρονικής διάρκειας. Αυτά τα ευρήματα μπορεί να δείχνουν ότι η σεξουαλική ικανοποίηση αυξάνεται, καθώς οι σχέσεις βαθαίνουν ή απλά ότι τα σεξουαλικά ικανοποιημένα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να έχουν πιο μακροχρόνιες σχέσεις από τα δυσαρεστημένα ζεύγη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης