Δεν είναι πάντα εύκολο να διώξουμε τις αρνητικές σκέψεις. Είναι εύκολο να πέσουμε στη συνήθεια των αρνητικών σκέψεων. Ειδικά όταν έχουμε συσσωρεύσει πολλές από αυτές και έχουμε δημιουργήσει μια αδράνεια που επηρεάζει τα φίλτρα τα οποία χρησιμοποιούμε για να επεξεργαστούμε τις πληροφορίες.

Μερικές φορές, οι αρνητικές σκέψεις είναι σαν ένα μικρό σπινθήρισμα στον εγκέφαλο μας. Πρέπει να γνωρίζουμε πότε συμβαίνει αυτό, έτσι ώστε να αναγνωρίσουμε κατευθείαν μια τέτοια σκέψη και με αυτόν τον τρόπο να ξέρουμε αν σκεφτόμαστε αρνητικά. Μόνο αν έχουμε επίγνωση των αρνητικών σκέψεων θα μπορούμε να λάβουμε μέτρα για να τις διώξουμε. Οι ακόλουθες στρατηγικές θα σας επιτρέψουν να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και θα σας βοηθήσουν στο να ξεκινήστε να σκέφτεστε θετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Προσέχετε τις σκέψεις σας: Οι αρνητικές σκέψεις γενικότερα είναι προϊόν νοητικής παραμόρφωσης ή μοτίβα παράλογων σκέψεων. Να τις παρακολουθείτε σαν να είστε θεατής. Αν δε τις αφήσετε να κυριεύσουν το μυαλό σας, απλώς θα εξαφανιστούν. Να τις κοιτάτε σαν να είναι κούτσουρα που πλέουν στο ρέμα. Αργά ή γρήγορα δε θα τις βλέπετε. Αποδεχθείτε τις αρνητικές σκέψεις και αφήστε τες να φύγουν…

Δείτε και διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης