Για τη σύσφιγξη της επιδερμίδας στη ζώνη γύρω από τα μάτια, ώστε να σβήσουν οι ρυτίδες και να περιοριστεί το πρήξιμο, αναζητήστε ενεργά συστατικά όπως: καφεΐνη, ρετινόλη, αλφα-υδροξυοξέα, χαλκός, βιταμίνη C. Όλα διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η καφεΐνη που δεν ενδείκνυται για ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Για τους μαύρους κύκλους ιδανικά είναι τα προϊόντα που περιέχουν βιταμίνη Κ ή συστατικά όπως η υδροκινόνη που περιέχονται και στα προϊόντα λεύκανσης. Αν το πρόβλημα της ξηρότητας δεν είναι πολύ έντονο επιλέξτε ένα προϊόν με ελαφριά υφή, που απορροφάται εύκολα, ώστε να μην κάνετε επίμονες κινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπερβολικά λιπαρό προϊόν μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο στα βλέφαρα. Πολλά από τα hi-tech προϊόντα σήμερα περιέχουν συστατικά που στοχεύουν και στη σύσφιγξη και το «σβήσιμο» των μαύρων κύκλων. Αν διαπιστώσετε ότι η κρέμα ή το ζελ που επιλέξατε προκαλεί ξηρότητα στην περιοχή, τότε είναι ακατάλληλο για σας. Η κρέμα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλεί ερεθισμούς στα μάτια. Επιλέξτε προϊόντα που είναι οφθαλμολογικά επιλεγμένα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης