Η Γη, ο αέρας, το νερό είναι τρία από τα τέσσερα στοιχεία που είναι απολύτως αναγκαία για τη ζωή (με τέταρτο τη φωτιά). Χάρη στα σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα της κοσμετολογίας, στις μέρες μας τα στοιχεία αυτά έχουν μετατραπεί σε βασικά συστατικά για τη φροντίδα και την ομορφιά του προσώπου.
Τα στοιχεία αυτά περιέχονται και στις κρέμες για τη φροντίδα του προσώπου. Είναι εκείνα που βοηθούν το δέρμα να αμύνεται απ’ τους εξωτερικούς παράγοντες, να αναζωογονείται, να αποκτά λάμψη, συμπαγή υφή και χρώμα, αλλά και να παραμένει πιο νεανικό και ζωντανό για πολύ καιρό. Από το νερό βγαίνουν τα φύκια, μία από τις πρώτες μορφές ζωής στη γη, που χάρη στη φωτοσύνθεση έχουν μετατρέψει την ατμόσφαιρα της γης σε βιώσιμο χώρο.

Τα φύκια αντιπροσωπεύουν το βασικό στοιχείο της θαλάσσιας χλωρίδας. Συγκεκριμένα, τα μικροκυτταρικά φύκια (alghe microcellulari), δηλαδή αυτά που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά, παράγονται μέσω μιας ιδιαίτερης διαδικασίας καλλιέργειας που πραγματοποιείται μέσα σε ειδικούς οξυγονωμένους θαλάμους. Αυτά τα μικροάλγη αναπτύσσονται και πολλαπλασιάζονται ώσπου να φτάσουν σε πυκνότητα τα 3,5 δισεκατομμύρια ανά χιλιοστόμετρο νερού καλλιέργειας. Σ’ αυτό το στάδιο της ανάπτυξής τους αποσύρονται από την καλλιέργεια για να χρησιμοποιηθούν στη σύνθεση των κρεμών. Η σπουδαιότητα αυτών των μικροκυτταρικών φυκιών είναι ο πλούτος τους (περισσότερο από 50%) σε αμινοξέα παρόμοια με αυτά του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ειδικούς τα αμινοξέα βοηθούν το δέρμα να «κατασκευάσει» τις πρωτεΐνες που του είναι απαραίτητες: κολλαγόνο, κερατίνη και ελαστίνη και που συνεισφέρουν στη διατήρηση της ενυδάτωσης του δέρματος σε φυσιολογικό επίπεδο.

Για να βελτιώσετε τον τόνο: Τα καλλυντικά που έχουν στη σύστασή τους ένα μεγάλο ποσοστό μικροκυτταρικών φυκιών μεταφέρουν αμινοξέα στο δέρμα και καταφέρνουν με αυτόν τον τρόπο να διατηρούν ενεργές τις λειτουργίες των κυττάρων της επιδερμίδας και να αντιδρούν κατ’ επιλογή στους ιστούς, ενυδατώνοντάς τους εις βάθος. Χάρη σ’ αυτή την τυπολογία των κρεμών με βάση τα φύκια, το δέρμα αποκτά μία συμπαγή υφή, μία απόχρωση και μία φωτεινότητα που βελτιώνονται σταδιακά.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης