Υλικά:

• 9-10 αγκινάρες
• 1 κ.σ. αλεύρι
• 1 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο
• 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο Άλτις
• 1 ½ κιλό χταπόδι
• 1 Knorr«Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
• 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 2 λεμόνια κομμένα στη μέση
• 1 κουτ. του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 1 κ.σ. ξίδι
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε καλά το χταπόδι και το βράζουμε για 2 λεπτά περίπου σε μια κατσαρόλα με 2 φλιτζάνια νερό και το ξίδι.
2. Αφαιρούμε το κοτσάνι, τα σκληρά φύλλα και το χνούδι του εσωτερικού από τις αγκινάρες, αφήνοντας μόνο τα τρυφερά φύλλα και τις καρδιές, και τις βάζουμε στην άκρη. Για να μη μαυρίσουν τις τρίβουμε με το λεμόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης