Η κατανάλωση όσο το δυνατόν περισσότερων ωμών τροφίμων, μη επεξεργασμένων, κάνει πιο λαμπερή την επιδερμίδα, πιο υγιή και γερά τα μαλλιά, ενώ μπορεί να ανακουφίσει ακόμα και από τις ημικρανίες.
Ό λόγος που τα ωμά υπερτερούν των μαγειρεμένων είναι γιατί διατηρούν τα αντιοξειδωτικά τους. Όταν τα λαχανικά μαγειρεύονται, καταστρέφεται μεγάλο μέρος της αντιοξειδωτικής του αξίας, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, χάνεται περίπου το 97% των υδατοδιαλυτών βιταμινών (βιταμίνες B και C) και μέχρι το 40% των βιταμινών A, D, E και Κ. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην αντιγήρανση και αν αποφασίσουμε να καταναλώσουμε τα λαχανικά μας ωμά, τότε εμπλουτίζουμε τον οργανισμό μας με τις βιταμίνες αυτές, αντί να τις χάνουμε.

Επίσης τα χωνεύουμε ευκολότερα καθώς το μαγείρεμα μεταβάλει την πρωτεΐνη των τροφών, οδηγώντας σε ανεπάρκεια κάποιων βασικών αμινοξέων και καθιστώντας δύσκολη τη χώνεψη. Ακόμη έχουν την καλύτερη ισορροπία νερού, θρεπτικών ουσιών και ινών που χρειάζεται ο οργανισμός μας. Με το βράσιμο ή το ψήσιμο, προκαλείται παραγωγή ελευθέρων ριζών και οξείδωση της τροφής, τις οποίες και καταναλώνουμε όταν τρώμε μαγειρεμένες τροφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγω του ότι καταναλώνοντας ωμές τροφές παίρνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά τους, τις βιταμίνες, τα μέταλλα και απαλλασσόμαστε από τις ελεύθερες ρίζες που προκύπτουν από το μαγείρεμα, έχουμε θετικές επιδράσεις στον οργανισμό μας, οι οποίες είναι οι εξής: H τόνωση του ανοσοποιητικού, η προστασία ενάντια σε παθήσεις και ασθένειες όπως ο διαβήτης, οι ημικρανίες, η υψηλή χοληστερόλη, τα αρθριτικά και η κατάθλιψη. Η αναζωογόνηση των μαλλιών, το καθαρό και λαμπερό δέρμα. Επίσης απαλλαγή από μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και πιο γερά δόντια και νύχια, πιο ευλύγιστο σώμα, καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια, καλύτερη διάθεση, περισσότερη ενέργεια και ταχύτερη απώλεια βάρους.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης