Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα λεπτή και θέλει αρκετή φροντίδα.Πολλές γυναίκες ανεξάρτητα από την ηλικία τους έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια τους και ένα μικρό οίδημα, τις γνωστές σε όλες μας σακούλες ματιών. Η λύση για τον περιορισμό των ανεπιθύμητων αυτών συμπτωμάτων βρίσκεται σε φυσικά προϊόντα.

Για να μειώσετε την ένταση του οιδήματος στην περιοχή των ματιών βουτήξτε δυο φακελάκια τσάι μέσα σε καυτό νερό και μετά βάλτε τα φακελάκια τσαγιού πάνω στα μάτια σας. Η καφεΐνη δρα κατά του οιδήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας άλλος πολύ γνωστός τρόπος για να απαλλαχτείτε από το πρήξιμο στην περιοχή των ματιών είναι να πολτοποιήσετε ένα αγγούρι και να εφαρμόσετε τον πολτό αγγουριού στα μάτια σας. Το αγγούρι έχει την ιδιότητα να καταπραΰνει το οίδημα και να δροσίζει την περιοχή προσφέροντας σας ανακούφιση και δίνοντας σε εσάς μια ξεκούραστη όψη.

Για να απαλλαγείτε από τους μαύρους κύκλους που μπορεί να οφείλονται και σε παθολογικούς λόγους (αλλεργίες, παχυσαρκία, παθήσεις των ενδοκρινών αδένων κ.ά.) κόψτε 2 ροδέλες από μια πατάτα ή λιώστε τη στο μπλέντερ. Ξαπλώστε αναπαυτικά και βάλτε τις ροδέλες στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας. Χαλαρώστε για μερικά λεπτά και ξεβγάλτε την περιοχή με δροσερό νερό.

Εναλλακτικά μπορείτε να πολτοποιήσετε φύλλα μέντας και να τα προσθέσετε σε χυμό ντομάτας. Ανακατέψτε και στη συνέχεια εφαρμόστε την πάστα τους στους μαύρους κύκλους. Αφήστε λίγη ώρα και ξεπλύνετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης