To νούμπουλο είναι ένα καπνιστό αλλαντικό από την Κέρκυρα, που φτιάχνεται από κόντρα φιλέτο χοιρινού, το οποίο, αφού παστωθεί και αρωματιστεί με μπαχαρικά, τυλίγεται σε φυσικό έντερο και καπνίζεται. Έχει ελαφρώς ροζέ χρώμα και τρώγεται ωμό, κομμένο σε λεπτές φέτες, ή ψημένο σε συνταγές. Εδώ συμμετέχει σε μια πράσινη σαλάτα μαζί με σταφύλια.

Υλικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

½ κιλό καλοκαθαρισμένα αντίδια φρέσκα και δροσερά
8 φέτες από κερκυραϊκό νούμπουλο (αλλαντικό τύπου προσούτο)
20 ρόγες σουλτανίνας
2 κουτ. σούπας ξύδι από Ασύρτικο Σαντορίνης
1 ½ φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Dijon
½ κουτ. γλυκού μέλι
αλάτι

Βήματα:

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσετε καθόλου λιπαρά βάζετε τις λεπτές φέτες από το κερκυραϊκό νούμπουλο να ψηθούν μέχρι να γίνουν τραγανές. Τις γυρίζετε 2-3 φορές για να καλοψηθούν. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε στα 4.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης