Η στέβια είναι ένα φυτό το οποίο προέρχεται από τη Βραζιλία και την Παραγουάη και χρησιμοποιήθηκε για πολλούς αιώνες από τους ιθαγενείς της Νότιας Αμερικής σαν γλυκαντικό. Χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να γίνει γνωστό και στον υπόλοιπο κόσμο και σταδιακά να κατακτήσει τη θέση που κατέχει σήμερα.

Η χρησιμοποίηση της στέβια έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την ζάχαρη. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι το γλυκαντικό από το φυτό στέβια είναι έως και 400 φορές πιο γλυκό από την κοινή ζάχαρη, γεγονός που αποδεικνύει ότι χρειάζεται να προστεθεί στα προϊόντα, πολύ μικρότερη ποσότητα σε σχέση με τη ζάχαρη για να επιτευχθεί το ίδιο γευστικό αποτέλεσμα. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα επεξεργασμένα εκχυλίσματα της στέβια περιέχουν σχεδόν μηδενικές θερμίδες που σημαίνει ότι οι θερμίδες που προσλαμβάνουμε από την κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν στέβια σαν γλυκαντικό, μας προσδίδουν πολύ λιγότερες θερμίδες σε σχέση με αυτά που περιέχουν ζάχαρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα σημαντικότερα επίσης πλεονεκτήματα της στέβια είναι ότι είναι ένα γλυκαντικό από φυσική πηγή. Από τη συγκομιδή μέχρι τη χρήση του γίνεται μόνο η διαδικασία της εκχύλισης από τα φύλλα του φυτού για να παραληφθεί το τελικό προϊόν χωρίς να γίνονται περαιτέρω επεξεργασίες. Οι καταναλωτές δείχνουν μεγάλη προτίμηση στα φυσικά συστατικά λόγω που έχουν υποστεί λιγότερη επεξεργασία και θεωρούνται πιο υγιεινά…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης