Πολλές φορές κάποιες τροφές προκαλούν φούσκωμα, αδιαθεσία και πονοκέφαλο σε μερικούς ανθρώπους που τις καταναλώνουν. Η τροφική δυσανεξία είναι μια αρνητική αντίδραση του οργανισμού λόγω της υπερευαισθησίας που αφορά ένα ή περισσότερα «φυσιολογικά» συστατικά συγκεκριμένων τροφών. Η δυσανεξία σε ένα άτομο μπορεί να ανακαλυφθεί τυχαία και να εμφανιστεί αργά στη ζωή του. Αυτό σημαίνει ότι κάποια τροφή μπορεί να μην ενοχλούσε το άτομο στην παιδική του ηλικία και να του παρουσιάσει συμπτώματα ύποπτα στην ενήλικη ζωή του ή και το αντίστροφο.

Μερικά από τα πιο συνήθη συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε είναι: διάρροιες, μετεωρισμός, τάση για εμετό, στομαχόπονος, δυσπεψία, έντονος πονοκέφαλος, σπαστική κολίτιδα, πόνοι στις αρθρώσεις, ναυτία και ζάλη και αδικαιολόγητη κούραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν παρατηρείτε τα παραπάνω συμπτώματα να εμφανίζονται με την κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών τότε τα συμπτώματα αυτά πρέπει να σας βάλουν σε υποψία όσον αφορά την τροφική δυσανεξία.

Αυτό που θα πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η τροφική δυσανεξία δε συσχετίζεται με την τροφική αλλεργία, γιατί δεν συμμετέχει το ανοσολογικό σύστημα…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης