Μπορεί λίγο βραστό μπρόκολο, ένας χυμός πορτοκάλι ή ένα γιαούρτι να μειώσουν τη δραστικότητα των φαρμάκων που πιθανώς παίρνουμε; Ναι, απαντούν οι ειδικοί και μας αποκαλύπτουν τα μυστικά για να συνδυάζουμε φάρμακα και τροφές.

«Μετά το φαρμακείο, όπου θα πάρετε την αντιβίωση που σας γράφω, θα περάσετε από το ζαχαροπλαστείο, θα αγοράσετε το αγαπημένο σας γλυκό, θα πάτε σπίτι και θα τα καταναλώσετε μαζί». Όχι, δεν σας κοροϊδεύουμε. Η παραπάνω φράση μπορεί να θυμίζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο να την ακούσετε κάποια στιγμή στο μέλλον από τον γιατρό σας, όχι βέβαια με στόχο να σας γλυκάνει την αντιβίωση, αλλά με σκοπό να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της. Γιατί; Επειδή έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης, που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό «Nature», έδειξε ότι η κατανάλωση ορισμένων αντιβιοτικών μαζί με ζάχαρη αυξάνει την αποτελεσματικότητά τους εναντίον «δύσκολων» βακτηρίων, όπως το e.coli και ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης