Η κυβέρνηση των ΗΠΑ υποβίβασε την Τουρκία στην κατηγορία 3, στην οποία συμπεριλαμβάνονται το Σουδάν και η Βενεζουέλα, όσον αφορά στις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα αυτή, καλώντας τους Αμερικανούς πολίτες που έχουν αποφασίσει να την επισκεφθούν να ξανασκεφθούν σοβαρά την επιλογή τους αυτή.

Ως μέτρο σύγκρισης υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία 1, κατατάσσεται δηλαδή στις χώρες με πολύ υψηλό βαθμό ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντιδρώντας η Άγκυρα και αφού υπέβαλε διαμαρτυρία προς την αμερικανική πρεσβεία, εξέδωσε και αυτή επίσημη ανακοίνωση, καλώντας τους Τούρκους πολίτες που έχουν προγραμματίσει ταξίδι στις ΗΠΑ να το ξανασκεφτούν, αλλά εάν μεταβούν, να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν ΜΜΜ, πανεπιστήμια κι άλλα σημεία όπου έχουν σημειωθεί τρομοκρατικές ενέργειες.

Προκαλεί διπλωματικά μειδιάματα η τουρκική ανακοίνωση, δεδομένου ότι την τελευταία περίοδο η Τουρκία επιδιώκει με νύχια και με δόντια να διευκολυνθεί η διαδικασία παροχής βίζας από τους Αμερικανούς σε Τούρκους πολίτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης