Φαίνεται πως διανύουμε την περίοδο των διαδοχικών αποχωρήσεων για προσωπικότητες που έβαλαν τη σφραγίδα τους στο αγγλικό και ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γενικότερα. Μετά την απόσυρση του Ντέιβιντ Μπέκαμ από την ενεργό δράση και εκείνη του σερ Αλεξ Φέργκιουσον από τους πάγκους, το «αντίο» στις εντός των γηπέδων καριέρες τους είπαν και δύο σημαντικοί διεθνείς Άγγλοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μάλιστα συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στη Λίβερπουλ.

Ο 35χρονος, Τζέιμι Κάραχερ, κρέμασε τα παπούτσια του ύστερα από 17 χρόνια αδιάλειπτης και πιστής παρουσίας στους Κόκκινους μετρώντας περισσότερες από 730 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας και ακόμα 72 διεθνείς συμμετοχές με αγγλικές εθνικές ομάδες (σ.σ: 38 μέτρησε με εκείνη των ανδρών).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ονειρευόμαστε μία Λίβερπουλ με 11 Κάραχερ», έγραφε – μεταξύ άλλων – ένα ουτοπικό αποχαιρετιστήριο πανό που αναρτήθηκε στο Άνφιλντ, αφιερωμένο στον παλαίμαχο πλέον στόπερ για την αφοσίωση του σε έναν και μόνο σύλλογο καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του. Κάτι που τηρεί και ο νυν αρχηγός της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ.

Αντιθέτως, ο μόλις 33 ετών, Μάικλ Οουεν, δεν κατάφερε να πει το αντίο μπροστά σε κοινό μίας εκ των μεγάλων ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε, όπως η Λίβερπουλ, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Νιούκαστλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Όουεν αποχαιρέτισε την Πρέμιερ Λιγκ – και την αθλητική ιδιότητά του – ως ποδοσφαιριστής της ταπεινής Στόουκ βάζοντας πρόωρα τέλος σε μία σπουδαία καριέρα (422 ματς – 222 γκολ με συλλόγους και 89 παιχνίδια – 40 γκολ με την εθνική Αγγλίας) που θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη καθώς ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες αλλά επλήγη από διαδοχικές ατυχίες και σοβαρούς τραυματισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης