Οι βουλευτές του ακροδεξιού βρετανικού κόμματος Ukip κλήθηκαν να συνεισφέρουν στα ταμεία του κόμματος με 10 χιλιάδες λίρες (περίπου 12.000 ευρώ) τον χρόνο έκαστος.

Όπως τους ανακοινώθηκε, αυτή η εισφορά ήταν κάτι που μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά καθώς οι απολαβές τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι «γενναιόδωρες», ενώ κάποιο μέρος τους ούτε καν φορολογείται. Η αποκάλυψη εγείρει περισσότερα ερωτηματικά στη Βρετανία γύρω από το πως χρησιμοποιεί ο αρχηγός του κόμματος, Νάιτζελ Φάρατζ, τα χρήματα των φορολογουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήδη ερευνά μία φερόμενη ως κατάχρηση πόρων προκειμένου να πληρωθεί προσωπικό στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Λονδίνο. Όπως ανέφερε το e-mail που εστάλη στους βουλευτές του Ukip τον Ιούνιο του 2011, οι ίδιοι έπρεπε να καταβάλουν στο ταμείο του κόμματος τουλάχιστον 10 χιλιάδες λίρες τον χρόνο – παραβιάζοντας τους κανόνες που απαγορεύουν στους εκλεγμένους πολιτικούς να κάνουν χρήση των κοινοβουλευτικών τους επιδομάτων για δωρεές σε κόμματα.

Ο Φάρατζ ελπίζει ότι η νίκη στις ευρωεκλογές της 22ας Μαΐου θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο κόμμα του για μία καλύτερη επίδοση στις γενικές εκλογές του επόμενου χρόνου στη Βρετανία. Δεν έχει γίνει γνωστό αν πράγματι οι βουλευτές του Ukip προχώρησαν σε αυτή την δωρεά προς το κόμμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης