Ο πατέρας του Ιμπραγκίμ Τομπάσεφ, του 27χρονου άντρα τσετσενικής καταγωγής που πριν από μία εβδομάδα σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης από το FBI στη Φλόριντα, ζήτησε τη διεξαγωγή ενδελεχούς έρευνας για τα αίτια του θανάτου του γιου του.

Ο Αμπντούλ-Μπακί Τομπάσεφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στη Μόσχα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του νεκρού γιου του, που εμφανίζουν τα εκτενή τραύματα που έφερε το άψυχο σώμα του, από επτά σφαίρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tο FBI δεν είχε σχολιάσει επίσημα την εξέλιξη της υπόθεσης αλλά οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας, είχαν ισχυριστεί ότι ο νεαρός άνδρας, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι προσπάθησε να αρπάξει το όπλο ενός πράκτορα του FBI.

Ο πατέρας του, αμφισβήτησε την εκδοχή της αστυνομίας και ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη.
«Πώς θα μπορούσε να επιτεθεί σε ένα συγκεκριμένο πράκτορα με ένα μαχαίρι, ενώ ήταν πέντε ή έξι αστυνομικοί στο σπίτι;» διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, λίγο πριν το θάνατό του, ο Ιμπραγκίμ Τομπάσεφ είχε ομολογήσει τη συμμετοχή του σε τριπλή δολοφονία, το Σεπτέμβριο του 2011 μαζί με τον Ταμερλάνο Τσαρνάεφ, τον μεγαλύτερο από τα αδέλφια που κατηγορήθηκαν ότι οργάνωσαν και εκτέλεσαν την επίθεση της 15ης Απριλίου κατά τον μαραθώνιο της Βοστώνης όπου σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι και τραυματίστηκαν 264.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προσοχή! Aκολουθούν σκληρές εικόνες.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου
Διαβάστε επίσης:
Δεν ήταν οπλισμένος ο πολίτης που πυροβολήθηκε από το FBI, Πέμπτη, 30 Μαΐου 2013, 05:25

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης