Μια επίσκεψη στο ξενοδοχείο Henn-na στην Ιαπωνία, το οποίο θα εγκαινιαστεί στις 17 Ιουλίου, σίγουρα πρόκειται να δημιουργήσει μεγάλη εντύπωση. Ο λόγος είναι γιατί την εξυπηρέτηση των πελατών που θα διαμένουν σε αυτό θα αναλαμβάνουν… ανθρωποειδή ρομπότ!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του καταλύματος των 72 δωματίων στην πόλη Ναγκασάκι, το ξενοδοχείο θα χρησιμοποιεί ρομπότ προκειμένου αυτά να εξυπηρετούν τους επισκέπτες του, να καθαρίζουν τα δωμάτια, να βοηθούν στη μεταφορά των αποσκευών και να εκτελούν όλες τις εργασίες που απαιτούνται σε ένα μοντέρνο ξενοδοχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διευκρινίζεται μάλιστα, ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία των ανθρωπόμορφων μηχανών είναι ότι θα μπορούν να ανταποκρίνονται στη γλώσσα του σώματος των επισκεπτών του Henn-na Hotel.

Tα ρομπότ θα μπορούν να μιλήσουν Αγγλικά, Ιαπωνικά, Κινέζικα, Κορεάτικα και θα διατηρούν οπτική επαφή με τα μάτια με τον συνομιλητή τους. Άλλες ανθρώπινες κινήσεις που θα παρουσιάζουν, είναι το να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρα, να παράγουν ήχο που θυμίζει τον ήχο της αναπνοής και να αλλάζουν τον τόνο της φωνής τους.

Ο συνολικός αριθμός των ρομποτικών υπαλλήλων του Henn-na Hotel θα είναι δέκα και φυσικά μαζί με αυτά θα υπάρχει και ομάδα υποστήριξής τους, αποτελούμενη -αυτή τη φορά- από ανθρώπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέραν της ρομποτικής εξυπηρέτησης, το Henn-na Hotel, θα παρέχει εφαρμογές υψηλής τεχνολογίας στο εσωτερικό των δωματίων, με αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του δωματίου, παροχή tablets στο δωμάτιο και αυτόματη ρύθμιση της θερμοκρασίας του δωματίου σε σχέση με το αν κρυώνει ή όχι ο ένοικος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης