Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για το «μυστήριο» της εξαφάνισης του γνωστού σχεδιαστή Vittorio Missoni, της συντρόφου του, Maurizia Castiglioni και φίλων τους τον περασμένο Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια πτήσης μικρού αεροσκάφους με προορισμό το Καράκας της Βενεζουέλας.

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως από το ιταλικό περιοδικό Oggi που αναφέρουν ότι μετά την εξαφάνισή τους, πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντος της Castiglioni έλαβαν κλήσεις που προέρχονταν από το κινητό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εβδομαδιαίο περιοδικό Oggi στο τελευταίο τεύχος του φιλοξενεί την αδερφή της συντρόφου του γνωστού σχεδιαστή αλλά και μία φίλη της. Οι δυο τους ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει, μήνες μετά το περιστατικό, τρεις τηλεφωνικές κλήσεις από τον αριθμό κινητού τηλεφώνου της γυναίκας.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο, η φίλη της Maurizia φέρεται να έλαβε δύο κλήσεις από το κινητό της συντρόφου του Missoni. Λίγες ημέρες αργότερα, η αδελφή της, Maureen, φέρεται επίσης να έλαβε μία κλήση από τον ίδιο αριθμό.

Το μυστήριο δεν σταματά εδώ… Στο ίδιο περιοδικό σημειώνεται ότι ένα μήνυμα ελήφθη στο κινητό τηλέφωνο της Nora Andrade, συντρόφου του συγκυβερνήτη του μικρού αεροσκάφους, Juan Carlos Ferrer, που μετέφερε τους επιβάτες στο Καράκας. Το εν λόγω μήνυμα φέρεται να απεστάλη στις 8 Ιανουαρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Andrade: «Το μήνυμα περιείχε μόνο σύμβολα και ερωτηματικά, δεν υπάρχουν λόγια. Υπάρχει ένα γράμμα Α, αλλά δεν σχηματίζεται καμία πρόταση».

«Πρόκειται για ατυχείς συμπτώσεις ή κάποιο αρρωστημένο αστείο κάποιου γνώστη της τεχνολογίας;» διερωτάται ο αρθρογράφος του Oggi για να καταλήξει: «Ή μήπως οι άνθρωποι αυτοί έχουν πέσει θύματα απαγωγής και προσπαθούν να εκπέμψουν σήματα για βοήθεια;».

Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος είχε χαθεί στις 4 Ιανουαρίου, κοντά στην περιοχή Los Roques. Έκτοτε πραγματοποιούνται έρευνες για τις συνθήκες της εξαφάνισής του αλλά και για τον εντοπισμό του.

Στις 9 Μαΐου ο πατέρας του Vittorio Missoni, Ottavio, ιδρυτής του γνωστού οίκου μόδας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών.

Eπιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης