Ο Ντέιβιν Ρανκ, επιτετραμμένος της πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στο Πεκίνο, παραιτήθηκε από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης Τραμπ να αποσυρθεί από τη Συμφωνία του Παρισιού που υπέγραψαν σχεδόν 200 κράτη το 2015 για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, δήλωσε τη Δευτέρα ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Άννα Ρίτσι-Άλεν επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Ρανκ, αλλά είπε ότι δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αναρτήσεις στο Twitter που αναφέρουν πως ο Ρανκ παραιτήθηκε διότι δεν μπορούσε να παραδώσει στην Κίνα την επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής απόφασης, την περασμένη εβδομάδα, ότι αποσύρεται από τη συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει συνταξιοδοτηθεί από τη διπλωματική υπηρεσία» είπε η Ρίτσι-Άλεν, εκπρόσωπος για τη Διεύθυνση Ανατολικής Ασίας του υπουργείου. «Ο κ. Ρανκ πήρε μια προσωπική απόφαση. Εκτιμούμε τα χρόνια της αφοσιωμένης του υπηρεσίας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ» τόνισε.

Η θέση αναμένεται να καλυφθεί προς το τέλος του μήνα από τον κυβερνήτη της Αϊόβα, Τέρι Μπράνσταντ, που έχει επιλέξει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ως επόμενο πρέσβη στο Πεκίνο.

Την 1η Ιουνίου, το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε δεκτή την παραίτηση του διευθυντή ανθρώπινου δυναμικού του υπουργείου, που ήταν μεταξύ των λίγων εναπομεινάντων ανώτατων στελεχών του υπουργείου τα οποία είχαν διοριστεί από την κυβέρνηση Ομπάμα, είπε άλλος αξιωματούχος. Ο Άρνολντ Σακόν είχε υπηρετήσει ως γενικός διευθυντής του διπλωματικού σώματος και ως διευθυντής ανθρώπινου δυναμικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης