Ένοπλοι άνδρες απήγαγαν σήμερα τρεις Aιγύπτιους αστυνομικούς και τέσσερις στρατιώτες στη χερσόνησο του Σινά, όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.

Οι στρατιώτες κατευθύνονταν στο Κάιρο, όταν το μικρό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν σταμάτησε σε σημείο ελέγχου στην περιοχή Αλ-Ουάντι Αλ-Αχντάρ, στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου του Σινά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Οι τρεις αστυνομικοί που απήχθησαν είναι μέλη των Κεντρικών Δυνάμεων Ασφαλείας, δηλαδή του σώματος του υπουργείου Εσωτερικών που χρησιμοποιείται για την καταστολή των διαδηλώσεων. Οι άλλοι τέσσερις άνδρες είναι μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο ομάδες ταξίδευαν σε διαφορετικά λεωφορεία, διευκρίνισε η ίδια πηγή. «Οι απαγωγείς δεν έχουν διατυπώσει κανένα αίτημα», δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας. Ηγετικά στελέχη των Βεδουίνων κλήθηκαν να μεσολαβήσουν μεταξύ των αρχών και των απαγωγέων. Σύμφωνα με πηγές των Βεδουίνων, οι απαγωγείς πιθανώς θέλουν ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση ορισμένων φυλακισμένων.

Κύμα ομηρειών – οι οποίες ως επί το πλείστον δεν διαρκούν περισσότερο από 48 ώρες – καταγράφεται στη χερσόνησο του Σινά, μετά την εξέγερση κατά του προέδρου Μουμπάρακ, η οποία οδήγησε στην ανατροπή του καθεστώτος του στις Αρχές του 2011 και στη διάλυση των υπηρεσιών ασφαλείας του.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης