Οριακή ανάπτυξη σημείωσε το γ’ τρίμηνο του 2014 η Γερμανία αποφεύγοντας την ύφεση, ενώ η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, η Γαλλία, ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καταγράφοντας ελαφρώς υψηλότερη ανάπτυξη, εξέλιξη που δίνει μια μικρή ανάσα αισιοδοξίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Ειδικότερα, η γερμανική οικονομία έτρεξε με ρυθμό 0,1% το γ’ τρίμηνο έναντι του προηγούμενου τριμήνου, μετά από συρρίκνωση στο β’ τρίμηνο και σε ευθυγράμμιση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το μέγεθος ανακούφισε για την ώρα τις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών πως η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης κινδυνεύει να διολισθήσει σε ύφεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη Γαλλία, η οικονομία αναπτύχθηκε με μεγαλύτερους των εκτιμήσεων ρυθμούς την εξεταζόμενη περίοδο, σηματοδοτώντας επιστροφή της μαχόμενης οικονομίας της ευρωζώνης σε ανάπτυξη.

Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας ενισχύθηκε κατά 0,3% το γ’ τρίμηνο του 2014, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των επενδυτών για ανάπτυξη 0,2% την εξεταζόμενη περίοδο. Η εν λόγω ανάπτυξη ακολουθεί τη στασιμότητα της γαλλικής οικονομίας το α’ τρίμηνο του έτους και τη συρρίκνωσή της το β’ τρίμηνο, καθιστώντας τη Γαλλία ως «τον ασθενή της Ευρώπης».

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης