Πέντε ολόκληρα χρόνια μετά και εννέα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, βρέθηκε μια φωτογραφική μηχανή που είχε χαθεί σε παραλία της Χαβάης!

Η απολύτως ερασιτεχνική φωτογραφική αυτή -τύπου «compact»- ψηφιακή μηχανή, κατάφερε να επιβιώσει μετά από μια άνευ προηγουμένου πάλη με τη κύματα, καθώς ήταν προστατευμένη από αδιάβροχη θήκη πο,υ όπως φαίνεται, έκανε εξαιρετική δουλειά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στα πέντε αυτά χρόνια της περιπέτειάς της, αφού διήνυσε «κολυμπώντας» μια απόσταση συνολικά 9 χιλιάδων χιλιομέτρων, έφτασε σε κάποια ανατολική ακτή της Ταϊβάν όπου και έτυχε να την βρει ο γενικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας China Airlines.

Αξίζει να σημειωθεί πως, παρ’ ότι η μηχανή δεν λειτουργεί πλέον, η κάρτα μνήμης της βρέθηκε σε άριστη κατάσταση και, όπως προέκυψε, περιείχε φωτογραφίες από διακοπές και καταδύσεις.

Μετά από τεράστιες προσπάθειες να βρεθεί ο ιδιοκτήτης της, τόσο μέσω των κοινωνικών δικτύων όσο και μέσω προβολής του θέματος από κάποια αμερικανικά ΜΜΕ, η φωτογραφική μηχανή επέστρεψε και πάλι στον κάτοχό της, μια γυναίκα από την πολιτεία της Τζόρτζια, της Λίντλεϊ Σκάλαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως μετέδωσαν τα ΜΜΕ, η Σκάλαν έχασε τη μηχανή ένα βράδυ του Αυγούστου του 2007 καθώς έκανε κατάδυση κοντά στην παραλία Black Rock, στη Χαβάη.

Η εταιρεία China Airlines ανακοίνωσε ότι προσφέρει στη Σκάλαν ένα δωρεάν ταξίδι στην Ταϊβάν, προκειμένου να παραλάβει την κάμερά της.

Eπιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης