Οι διαπραγματεύσεις για μια εκεχειρία μακράς διάρκειας στη Λωρίδα της Γάζας αναμένεται να επαναληφθούν αύριο στο Κάιρο, σύμφωνα με Παλαιστίνιο αξιωματούχο.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κηρυχθεί προσωρινή εκεχειρία πριν από τις αυριανές διαπραγματεύσεις.
Ένας ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δεν θα γίνουν διαπραγματεύσεις εάν δεν σταματήσει η ρίψη ρουκετών. «Η αιγυπτιακή πρόταση έχει δύο διαδοχικές φάσεις: εν πρώτοις, μια κατάπαυση του πυρός άνευ όρων και ακολούθως, εάν αυτή τηρηθεί, τη διεξαγωγή συνομιλιών στο Κάιρο», είπε και πρόσθεσε: «Η πρώτη φάση δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επανάληψη των εχθροπραξιών, το πρωί της Παρασκευής, Παλαιστίνιοι μαχητές έχουν προχωρήσει στη ρίψη δεκάδων ρουκετών εναντίον του Ισραήλ, το οποίο έπληξε περίπου 100 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας.
Σήμερα περίπου 50 ισραηλινά πλήγματα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον οκτώ πολίτες στη Λωρίδα της Γάζας. Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν 49 στόχους στη Λωρίδα της Γάζας σε αντίποινα για 23 εκτοξεύσεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Οι υπηρεσίες άμεσης βοήθειας έκαναν λόγο για οκτώ νεκρούς στο κεντρικό και το νότιο τμήμα του θύλακα. Συνολικά 13 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον τερματισμό της κατάπαυσης του πυρός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης