Σε νέο του άρθρο το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg δίνει έμφαση στον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας, τονίζοντας πως «οι αποφάσεις για την Ελλάδα συνδέονται άρρηκτα με τον στόχο να παραμείνει στους κόλπους της Δύσης».

«Εάν οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Eυρωζώνης ξεπεράσουν την απογοήτευσή τους για τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά μεγέθη και τη μικροπολιτική και δώσουν πρόσθετη βοήθεια, θα οφείλεται σε κάποιο βαθμό σε αυτόν τον ρόλο» επισημαίνει το πρακτορείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τονίζει ακόμη ότι το ιστορικό πλεονέκτημα της Ελλάδας αφορά στο σημείο όπου βρίσκεται στη νοτιοανατολική «λεκάνη» του ΝΑΤΟ. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν η Ελλάδα αξίζει περισσότερα από τα δισεκατομμύρια που χρειάζεται για να βγει από την «οικονομική τρύπα» της, αν αναλογιστεί κάποιος τον ισλαμικό «κίνδυνο» από τα νότια και ανατολικά, την παρουσία της Ρωσίας από τα βόρεια και το ενδεχόμενο μαζικής εισροής μεταναστών στην Ευρώπη.

Βάσει όλων των παραπάνω, το Bloomberg δίνει έμφαση στα αποτελέσματα της G7, όπου ο Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε να καταβληθούν μεγαλύτερες προσπάθειες για την επίλυση της κρίσης, την ώρα πάντως που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να παραστεί σ’ ένα οικονομικό φόρουμ στις 18 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης