Την απόφασή του να μην επιστρέψει στη Ρωσία, υπό τον φόβο δικαστικής δίωξης για την πολιτική του δράση, ανακοίνωσε από τη Γενεύη ο Γκάρι Κασπάροφ, πολιτικός αντίπαλος του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του.

«Εάν επιστρέψω στη Μόσχα, πολύ αμφιβάλλω αν θα ‘χω τη δυνατότητα να βγω από τη χώρα. Προς το παρόν δεν επιστρέφω στη Ρωσία» δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, υποστηρίζοντας ότι κινδυνεύει με δίωξη, όπως και άλλα μέλη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 50χρονος Κασπάροφ ανακοίνωσε την απόφασή του χθες στη Γενεύη, όπου μετέβη για να παραλάβει βραβείο για τη δράση του υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο Κασπάροφ είναι ένας από τους ιδρυτές των κινημάτων της αντιπολίτευσης «Η Άλλη Ρωσία» και «Αλληλεγγύη» και τα τελευταία χρόνια εκτελούσε κυρίως χρέη εκπροσώπου της αντιπολίτευσης στο εξωτερικό. Θυμίζουμε ότι στις 6 Μαΐου του 2012 πήρε μέρος σε μια μεγάλη διαδήλωση κατά του Πούτιν, η οποία κατέληξε σε συγκρούσεις με την αστυνομία.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης