Πριν από λίγη ώρα ο στρατός της Τουρκίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της έρευνας που έκανε στα συντρίμμια του αεροπλάνου F-4 που ανασύρθηκαν πριν 5 ημέρες.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, δεν βρέθηκε καμία οργανική ουσία ή ίχνος εκρηκτικού. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το αεροσκάφος δεν χτυπήθηκε από πύραυλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, από την έρευνα προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι δεν υπάρχουν τρύπες από αντιαεροπορικά βλήματα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν συνομιλίες του πιλότου με το κέντρο που να μαρτυρούν ότι ο πιλότος ειδοποιούσε πως βάλλεται από αντιαεροπορικά βλήματα.

Αυτή ήταν και η επίσημη θέση της Τουρκίας.

Ένα ακόμη στοιχείο, το οποίο πάντως, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, γεννά ερωτήματα, είναι ότι το ερευνητικό σκάφος «Ναυτίλος» που ανέσυρε τα συντρίμμια του τουρκικού F-4 διέκοψε αιφνιδίως τις έρευνές του, καθώς οι διαχειριστές του επικαλέστηκαν βλάβη στις κάμερες του σκάφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι το «Ναυτίλος» έχει εργαστεί στις έρευνες για το ναυάγιο του Τιτανικού.

Ο Τούρκος στρατηγός Ali Er που υπηρέτησε επί σειρά ετών στο ΝΑΤΟ αποκάλυψε: «Το αεροσκάφος δεν κατερρίφθη αλλά έπεσε από ατύχημα, από λάθος πιλοτάρισμα ή από σύγκρουση με άγνωστο αντικείμενο».

Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι είναι εκπρόσωπος του συριακού καθεστώτος και τον τουρκικό Τύπο ότι αφήνει αιχμές εις βάρος της κυβέρνησης για το ζήτημα αυτό.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεφαλής του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιστάρογλου, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ερντογάν, αποκαλώντας τον ψεύτη.

Με τα στοιχεία αυτά, είναι πολύ πιθανό το αεροσκάφος να έπεσε από λάθος, καθώς πραγματοποιούσε χαμηλή πτήση, στα 200 πόδια.

Σημειώνεται ότι στις 18 Ιουλίου, ο κ. Ερντογάν μεταβαίνει εκτάκτως στη Μόσχα για συνομιλίες με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης