Πληροφορία που δημοσιεύουν οι «Sunday Times’» ότι σχεδιάζεται συνάντηση του νεοεκλεγέντα προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας «είναι 100% αναληθής».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο Sean Spicer, μέσω του Τwitter του, λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου των ΗΠΑ (από τις 20 Ιανουαρίου) και διευθυντής ενημέρωσης και επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλοι δύο συνεργάτες του Τραμπ αρνήθηκαν με δηλώσεις τους στο Reuters να επιβεβαιώσουν την πληροφορία, που σύμφωνα με την εφημερίδα, «είχε εκμυστηρευθεί σε Βρετανούς αξιωματούχους, ο μελλοντικός ένοικος του Λευκού Οίκου».

Πάντως πηγές προσκείμενες στην ρωσική πρεσβεία στο Λονδίνο, φέρονται να έχουν πει στους «The Sunday Times», ότι η Μόσχα συμφωνεί για μια διάσκεψη κορυφής Πούτιν –Τραμπ, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν πως σχεδιάζεται παρόμοια συνάντηση.

Στο Ρέικιαβικ στις 11-12 Οκτωβρίου 1986, είχε πραγματοποιηθεί η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στην αμερικανική και ρωσική ηγεσία, -η δεύτερη σε σειρά- που είχε οδηγήσει στην αναθέρμανση των σχέσεων των δύο χωρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από RT.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης