Κάποτε ο δημιουργός των «Peanuts» και του Snoopy, Τσαρλς Σουλτς, ενθουσιάστηκε τόσο πολύ με μια κοπέλα κατά 23 χρόνια νεότερή του, που της έστειλε δεκάδες ρομαντικά γράμματα και σκίτσα των αγαπημένων χαρακτήρων της παρέας του Snoopy, όπως αποκαλύπτει το Associated Press.

Αρκετά από τα θέματα που συζητήθηκαν σ’ αυτήν την αλληλογραφία έφτασαν μέχρι τα καθημερινά του στριπ. Tα ραβασάκια που γράφτηκαν μεταξύ 1970 και 1971 αποκάλυψαν μια εξωσυζυγική σχέση του Σουλτς και η γυναίκα του τού ζήτησε διαζύγιο. Τώρα πωλούνται σε δημοπρασία του οίκου Sotheby’s της Νέας Υόρκης από την οικογένεια της Τρέισι Κλαούντιους. Εκτιμάται ότι κάθε σκίτσο θα πωληθεί για 200.000 με 300.000 ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Κλαούντιους γνώρισε τον Σουλτς στις 16 Μαρτίου του 1970 συνοδεύοντας έναν φίλο που του είχε ανατεθεί μια συνέντευξη με τον ήδη διάσημο σκιτσογράφο. Αρχικά, η Κλαούντιους υποδύθηκε τη φωτογράφο, αλλά αργότερα αποκάλυψε στον Σουλτς ότι ήθελε να γνωρίσει το είδωλό της και να τον ευχαριστήσει «για τη χαρά που της έχουν δώσει ο Τσάρλι Μπράουν και αυτό το σκυλί».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης